You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti, Educatie, liste, Psihologie, recomandari, Resurse > O educație emoțională

O educație emoțională

Am pe lista de to do de vreo două săptămâni să mă dau cu ojă roșie pe unghiile de la mâini. Sau neagră, cel puțin neagră. Dar pare-se că nu mai apuc. La fel și cu povestea asta despre cărțile din februarie

Două dintre cărțile din lista asta sunt începute anul trecut. Una prin august și una prin octombrie. Dovada că ceva-ceva perseverență am totuși. Atunci când chiar e nevoie.

O educație emoțională a lui Alain de Botton este printre preferatele mele din lista de nonfiction din ultima perioadă. O carte ca o conversație tihnită interesantă despre “life, the universe and averything” (noi înșine, emoții, relații, muncă, etc.). O carte căreia i-am pozat mai multe paragrafe decât îmi aduc aminte și din care le-am trimis citate (unora dintre) prietenii mei și pe care o recomand cu căldură – mai ales dacă ați mai citit ceva de el.

O altă carte care mi-a plăcut mult (dintre cele citite în februarie) este Confesiunea. Prima Jessie Burton pe care o citesc (deși le am și pe celelalte în bibliotecă). Un stil de a scrie cald și care te prinde. Poveste despre părinți și copii, despre ce înseamnă să fii mamă (dar și să crești fără mamă), despre pasiunea pentru scris și pentru carieră, dar cel mai mult despre feminitate și alegerile care țin de ea.

Am început Un lucru absolut remarcabil pentru că aveam nevoie de un pageturner. Am găsit-o prin niște topuri pe Goodreads și am luat-o, deși nu părea (nici acum nu pare!) neapărat genul meu. O carte despre extratereștri (maybe?); sau despre… celebritate și ce înseamnă asta în zilele noastre. Despre radicalizarea opiniilor. Și un pic despre umanitate ca întreg. O carte despre superficialitate și ipocrizie and a lil extra. E scrisă de Hank Green, fratele ceva mai celebrului John Green (știți voi: Looking for Alaska, Turtles all the way down) și CEO-ul de la Complexly: o resursă absolut absolut minunată de conținut video educațional, pentru copii și nu numai și are – trebuie să recunosc – ceva destul de addictive în felul în care e scrisă.

Găsește-mă – a lui Andre Aciman, continuarea de la Call me by your name este, pe de altă parte, ceva mai tihnită și categoric nu la fel de emoționantă (and by this I mean că nu-ți face inima bucăți O:-) ). Dar curge frumos, e plină de speranță și are farmec. Find me este împărțită între povestea de dragoste a tatălui lui Elio, Samuel, și drumul lui Elio și Oliver înapoi către ceea ce aveau împreună.

Mi-au plăcut din lista asta și cartea cu povești asiatice pentru copii (Tigrul nerecunoscător), cartea de poezii a Svetlanei Cîrstean (Sînt alta) și cartea nouă a lui Bogdan Răileanu (Să nu lași moartea să te găsească). Iar cartea de exerciții specifice Analizei Tranzacționale: Născut pentru a învinge – o recomand din toată inima dacă vreți să vă înțelegeți pe voi înșivă mai bine.

Nu mai este alb biroul din casa cealaltă, este bej. Asta e culoarea pe care o veți vedea sub cărțile din #marțeacuflori după ce mă mut. (Mai puțin dacă voi face pozele pe măsuța cu oglinda “ca a Reginei din Once upon a time”). O să vedem. Momentan am nevoie de cărțile mele, să-mi strâng sora în brațe și de un pic de primăvară. Ceea ce vă doresc și vouă!

Mai jos, lista cu toate zece:

11. Născut pentru a învinge, de Muriel James și Dorothy Jongeward.

12. Să nu lași moartea să te găsească, de Bogdan Răileanu.

13. Regulile seducției, de Ellen Fein și Sherrie Schneider.

14. Tigrul nerecunoscător. Povești asiatice, alese și traduse de Ștefan Liiceanu.

15. Găsește-mă, de Andre Aciman.

16. Sînt alta, de Svetlana Cîrstean.

17. O educație emoțională, de Allain de Botton.

18. Confesiunea, de Jessie Burton.

19. Calea revelată, de Oprah Winfrey,

20. Un lucru absolut remarcabil, de Hank Green.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “O educație emoțională”

  1. Gabriela says:

    Frumoase recomandari, big like 😀

Leave a Reply

CommentLuv badge