You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Atitudini, Carti, Educatie, liste, Psihologie, recomandari > Be unafraid (unlike me)

Be unafraid (unlike me)

Am primit de ziua mea patru semne de carte minunate, that’s what I call good personal branding. Deci să pornim de aici povestea de octombrie. Lună în care am citit totuși așa de puține cărți, încât cred că o să vă spun despre toate.

Am luat Pălăria Irinei pe drumul de întoarcere din vacanța de vară. Este o colecție de povestiri din literatura chineză. Povestiri bine scrise, dichisite, minuțioase. Gândul mi-a fost să le citesc în octombrie. Cam asta e partea din plan care mi-a ieșit. V-o recomand, spuneam. Dacă ați mai citit literatură chineză și v-a plăcut. Dar și dacă n-ați mai citit și sunteți curioși cu ce se mănâncă.

Metoda Bullet Journal a fost cadoul de la Angela de la Publica, primită odată cu The better angels of our nature. Am citit Bullet Journal (că doar nu era să mă avânt în cele 888 de pagini ale cărții lui Pinker, cât timp mai am vreo 300 de pagini din Behave a lui Sapolsky – necitite…). Dacă sunteți agenda freaks, ca mine sau dacă sunteți în căutarea unui sistem care să vă ajute să vă organizați un pic, cartea asta e cam ce vă trebuie. Am descoperit cu bucurie (și un pic de măgulire) că o parte dintre principii făceau deja parte din rutina mea – mai ales de când (and I keep coming back to this joke) – antreprenor fiind, pot decide singură care 16 ore pe zi le muncesc 😀 .

Trei femei a Lisei Taddeo nu era “în plan”, ca să zic așa. Dar le-am întâlnit la The Power of Storytelling pe amândouă (și cartea și pe Lisa), așa că am devenit curioasă. Tot nu știu ce să cred despre ea (ca și în marțea când am postat-o pe Facebook). Rămân la părerea că este bine scrisă și emoționantă. Dar TOT nu aș zice că e o carte despre dorință (cum a tot fost advertised). Ar putea fi despre traumă. Despre neîncredere și frică. Despre how sometimes we feel safe in unsafe situations. Despre nevoia de a fi mai atenți unii la alții, slower to judge and quicker to ease each others burden. Dar nu-mi spuneți că este despre dorință – dorința feminină, în speță, căci hei – “trei femei”. Iubesc autograful însă.

Mindsight a lui Daniel J. Siegel. Cartea asta este în teancul de citit de la finalul anului trecut. Am început-o într-o duminică, împreună cu altele 3-4, aproape enervată că mă tot uit la ele de câteva luni și tot amân să le încep. Am cărat-o apoi cu mine peste tot, deși nu este cea mai simplă lectură și nici cea mai ușor de înghesuit între un flat white și o întâlnire cu o prietenă. Cel mai clar lucru pe care îl pot spune despre ea este că e – într-un fel – cartea despre cum să dezvoltăm partea noastră de Healthy Adult (și a clienților noștri – dacă întâmplător suntem terapeuți). Domeniul lui Dan Siegel se numește neurobiologie interpersonală și descoperirile acestei științe (tinere) au – sau ar trebui să aibă – aplicații într-o mulțime de alte domenii: terapie, educație, parenting, leadership, comunicare organizațională, în fine oriunde trăiesc, învață și interacționează oamenii.

Și – în final, cartea Ralucăi Poenaru: Pericol la petrecere a fost momentul meu de destindere seara, cu băieții (Codrin fiind și el captivat aproape împotriva voinței lui de peripețiile lui Pericol și ale prietenilor lui, dar și de modul absolut delicios și amuzant de a povesti al Ralucăi).

Am mai primit – de ziua mea – și o mulțime de flamingo – de toate formele și dimensiunile, pe agende, pe căni, pe sacoșe sau pixuri – dovadă că am reușit să transmit către toată lumea obsesia mea. Dar ce mă întreb eu acum cât se poate de serios este: voi știți că puii de flamingo sunt gri și se cheamă (în engleză) flaminglet? 😀

Mai jos, lista de #Octoberreads:

116. Pălăria Irinei, selecție de Li Jingze și Shi Zhanjun.

117. Metoda Bullet Journal, de Ryder Carroll.

118. Trei femei, de Lisa Taddeo.

119. Mindsight – noua știință a transformării personale, de Daniel J. Siegel

120. Pericol la petrecere, de Raluca Poenaru.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Be unafraid (unlike me)”

  1. Alexandra says:

    Sunt niste carti excelente, categoric merita citite!

Leave a Reply

CommentLuv badge