You are here: Home > alegeri, calatorii, descoperiri, Educatie, evenimente, Psihologie, Resurse, Training > Restart. Spring Restart.

Restart. Spring Restart.

Am avut astăzi la training un participant care a ales să facă o prezetare despre vulnerabilitate – ideea adusă în atenția noastră de către Brene Brown. Și la final zice “nu cred că mai are rost să luăm întrebări din public”. Sigur că avea. Rost. Motiv pentru care “publicul” a rămas cu întrebările în gât. Motiv pentru care la feed-back am discutat despre ironia de a face o prezentare despre vulnerabilitate și a da înapoi în fix momentul în care apare riscul de a deveni vulnerabil.

În clipa următoare însă, așa cum fac de multe ori, m-am gândit la mine. M-am întrebat dacă eu fac asta – ce îi ceream lui să facă. Dacă îmi arăt vulnerabilitatea – vulnerabilitățile, sau ies în public numai când am deja răspunsurile (nu și când bâjbâi), când am găsit deja (nu și când caut, descurajată), când e totul la linie (nu și când e messy, în construcție, cu moloz pe jos).

Și mi-am dat seama că – sigur că nu. Sigur că nu fac nici eu ce îi ceream lui să facă. Sigur că admir când alții reușesc să fie vulnerabili, dar găsesc că la mine ar fi intolerabil, inacceptabil. Sigur că am tendința să aștept până când lucrurile arată bine – destul de bine încât să poată fi arătate și așa mai departe și așa mai departe.

Și așa se face că au trecut – iată – cinci luni de când am luat decizia să-mi dau un restart – plecând de la Serviciul de consiliere al Universității în care lucram de mai bine de 12 ani, unde în ultimii 4 m-am străduit să fac din sănătatea mintală și starea de bine – o prioritate, așa cum merită să fie. Cinci luni de când am luat decizia și aproape trei de când am apăsat butonul de restart.

Am descoperit cu această ocazie mai multe lucruri. Unul dintre ele este că dormi mult mai bine noaptea când ceea ce faci este (mai) în acord cu ceea ce crezi. Un altul este că – așa cum ar spune o clientă de-a mea și Nina Simone “You have to learn to leave the table when love’s no longer being served”.

Dar – mult mai important poate – am descoperit ridicându-se la suprafață multe idei pe care le înghesuisem în debaraua minții  pentru o vreme din viitor – când voi avea mai mult timp și mai puține lucruri care trebuie rezolvate ACUM.

Ideile astea se transformă ușor în proiecte și evenimente și programe de training pe care le voi tot scoate ușor în lume pe măsură ce capătă formă. Ele vor însemna integrarea a ceea ce am citit (undeva în jur de 300 de cărți de nonfiction – în ultimii 5 ani: psihologie, economie comportamentală, neuroștiințe, psihologie organizațională, etc.), ceea ce am învățat (formările în terapie, trainingurile, conferințele și evenimentele la care am participat) și ceea ce am testat / experimentat și a funcționat, ajutând oamenii cu care lucrez să aibă vieți un pic mai ușoare și mai bune.

Până una-alta, chiar dacă nu e totul gata și nu e totul perfect, pentru că e primăvară – o vreme potrivită pentru deschis ferestrele și aerisit prin viață – m-am gândit să vă provoc și pe voi la un RESTART. Nu-i nevoie să fie așa de radical cum am povestit mai sus. Este de ajuns să intrați (din nou) un pic în contact cu voi înșivă și să verificați dacă pe dinăuntru (în minte, în suflet) sunt toate la locul lor.

Descrierea workshopului, înscrieri & tickets, aici:

https://www.eventbrite.com/e/spring-restart-tickets-59008031611

 

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge