You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti, Cauze, de prin oras..., Educatie, liste, Psihologie, recomandari > “Să urăști și să iubești pe cineva în același timp”

“Să urăști și să iubești pe cineva în același timp”

Caut de un sfert de oră un titlu mai bun, dar ce să vezi? Când ai Rupi Kaur în teancul de citite, e greu să NU găsești ceva care se potrivește cu ce-ai vrea să zici, așa că iată:

Abia ce-am revenit din vacanță și am apucat să muncesc un pic, că am avut iarăși câteva zile libere. În care am dus copiii, cărțile și pe sor-mea – la bunici. Nu subestimați cât se poate citi la umbra nucului / în foișor, chiar dacă foișorul e folosit pe post de bază-contra-pirați de către 3 copii sub șapte ani.

Cred că am mai multe cărți de vacanță în teancul ăsta decât în cel de data trecută, deși impresia mea era că am citit la nonfiction de mi-a ieșit prin căciulă (well, I did, de fapt, dar asta e o altă poveste).

Așa că dacă încă n-ați plecat în vacanță, sau ați fost, dar acum căutați distracții de august în oraș, voila:

Adică Eliza și monștrii ei, de la Storia, Iubirea care a rupt lumea în două, de la Young Art și, desigur, a doua  carte de poezii de Rupi Kaur. Amândouă sunt povești de dragoste with a little something on the side. (Amândouă, am zis? Toate trei voiam să spun, evident!).

Și apropo de a little something on the side, și primul volum din Culorile lui Madeleine e simpatică. Și nici Distanța dintre noi, nici Ziua în care am învățat să trăiesc nu sunt alegeri proaste dacă vă faceți bagajul de vacanță.

Spuneam că am citit și nonfiction: am terminat manualul de Emotional Schema Therapy al lui Leahy (pe care l-am cunoscut la congresul de la Cluj vara trecută). Excelent scris și foarte util oricui vrea să înțeleagă mai bine emoțiile și lucrul cu ele. Și am mai terminat și Angier – cu a ei Geografia intimă a femeii (începută tot vara trecută) – de neratat pentru oricine vrea să înțeleagă… well, titlul e self explanatory, să zicem. Cel puțin până la un punct. Dar e tot foarte bine scrisă și conștiincios documentată. Chiar dacă Angier are o problemă cu psihologia evoluționistă și asta o face să facă uneori comentarii răutăcioase despre teoriile cu care acest domeniu ne-a obișnuit.

In other news, ne apropiem de momentul în care vom avea primele întâlniri cu copiii la Clubul de carte Cuza Vodă (yeyy!) – ideea Lidiei Alexa și a părintelui Dan Damaschin care a adunat în jurul ei aproape 50 de oameni. Dintre care cu primii ne-am văzut alaltăieri:

Deci ce voiam să vă zic? Există cărți pentru toate felurile de vreme, pentru toate felurile de peisaj, care merg cu limonadă, cu cafea grecească, cu sorbet de portocale și cu aperol, cu vacanța, cu serviciul, cu proiectele de voluntariat, cu soarele și cu ploaia.

Și, cum ziceam:

Mai jos, lista cu toate zece:

111. Distanța dintre noi, de Kasie West.

112. Iubirea care a rupt lumea în două, de Emily Henry.

113. Carry on, warrior, de Glennon Doyle.

114. Eliza și monștrii ei, de Francesca Zappia.

115. Soarele și florile sale, de Rupi Kaur.

116. Inconfundabil: de ce este mai bine să fii unicul în loc de cel mai bun, de Srinivas Rao.

117. Emotional Schema Therapy, de Robert Leahy.

118. Geografia intimă a femeii, de Natalie Angier.

119. Culorile lui Madeleine – cartea I: O frântură de alb, de Ja Moriarty.

120. Ziua în care am învățat să trăiesc, de Laurent Gounelle.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge