You are here: Home > 1 carte pe saptamana, alegeri, Atitudini, Carti, Educatie, liste, recomandari > O mie de carti

O mie de carti

reading

Sursa foto.

Ii citeam aseara lui Codrin ultimele pagini din Sofia si pisica ei si dupa ce i s-au inchis ochii si ritmul respiratiei a devenit egal si linistit cum nu e niciodata cand e treaz si topaie de colo-colo de zici ca a mancat fasole mexicana, am intins mana dupa telefon sa o adaug pe Goodreads.

Si cand ma uita in stanga, la “read books”, vad. 1000. O mie.

Si evident ca am luat o pauza scurta de gandire ca sa vad cum sunt and “how does this make me feel”, cum as intreba in cabinet.

Si… da. Sunt tot eu; nu a fost Sofia si pisica ei picatura de intelepciune care a facut paharul sa se reverse. Nici nu am ajuns in punctul in care sa vad simultan trecutul si viitorul (cum povesteste Matt Haig in How to stop time). Si inca mentionez cititul (alaturi de overwork, de overeat si de consumul de substante) la categoria detached self-soother. Dar.

Dar. In acelasi timp, mintea mea arata diferit datorita cartilor. Ma ajuta sa inteleg mai bine lumea, oamenii si pe mine. Sa cred mai putin ca “trebuie” sau ca imi datoreaza ceva. Sau ca nu voi putea tolera / ma voi dezintegra daca voi simti disconfort. Sa gandesc critic mai des si cu mai multa usurinta (desi tot cu efort!). Sa fiu mai umila si mai putin convinsa ca detin adevarul absolut. Cartile imi umplu casa pana la refuz. Dar. Umplu si golurile de cunostinte si de empatie si uneori de sens. Dragostea pentru carti s-a transmis si copiilor mei si imi place de mor s-o vad si la copiii celorlalti (Vlad, Bia, Andrei, Cezar). Si cred in continuare (precum tatal lui Peri in Cele trei fiice ale Evei pe care am inceput-o azi-noapte) ca educatia e salvarea.

As mai scrie, dar trei copii mici si trei adulti tropaie pe langa usa sa ma duc cu ei sa vedem ghioceii.

Asa ca va las cu cel mai recent zece, fara comentarii (decat… Matar, Keret, Gaarder, Haig si Tibuleac). Si Cartea lucrurilor noi si ciudate care s-ar fi potrivit perfect vacantei de Paste, daca n-as fi terminat-o deja.

41. Fabule moderne, de Tatiana Tibuleac.

42. Cartea indragostirii, de Lucy Keating.

43. Scoala animalelor magice, de Margit Auer.

44. Sapte ani buni, de Etgar Keret.

45. Intoarcerea, de Hisham Matar.

46. Cartea lucrurilor noi si ciudate, de Michel Faber.

47. Cum sa fii fericit (sau macar mai putin trist) – culegere de exercitii practice, de Lee Crutchley.

48. Cum sa opresti timpul, de Matt Haig.

49. Vita brevis, de Jostein Gaarder.

50. Sofia si pisica ei, de Dick King-Smith.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge