You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti > Un Zece decembrie Irezistibil

Un Zece decembrie Irezistibil

Dacă mai trag mult de timp, CHIAR că sunt șanse să se facă zece decembrie, așa că mă grăbesc cu “salata de recenzii” cât pot. Am citit niște treburi interesante în perioada asta, inclusiv o carte de poezii care mi-a plăcut mai mult decât speram (Lapte și miere a lui Rupi Kaur).

Am citit două YA-uri de la Storia Books (Spune-mi dacă zâmbești și Salvând-o pe Francesca) – bunicele amândouă, fără dat ochii peste cap and such, foarte bune lecturi de microbuz între licee.

Am mai citit o carte bunicică (nu life-changing, dar bine construită, convingătoare, un pic emoționantă): Sfârșitul singurătății de Benedict Wells, care mi-a adus aminte – culmea – tot de ceva cu “singurătate”, căci doh! – Singurătatea numerelor prime.

Dar highlight-urile perioadei sunt fără îndoială Zece decembrie și Irezistibil.

ZeceDecembrie

Luasem Zece decembrie mai demult, dar evident că m-am apucat de ea după ce Saunders a luat Man Booker Prize-ul. Am citit-o cât ai trage de două ori aer în piept. Nu știu bine cum să v-o descriu, da’ e cumva cum îmi imaginez eu că te simți când prizezi. Sunt short stories cu subiecte foarte interesante, dar ceea ce te captivează e stilul în care sunt scrise. You’re gonna be amazed, e tot ce zic (lui Mari i-am zis că sunt 200 de pagini de mindfuck, da’ cu voi nu-mi permit 😀 ).

17octIrezistibil2

Cu Irezistibil a lui Adam Alter lucrurile stau diferit. E o carte nonfiction despre dependența de tehnologie. Am început-o astă vară, în concediu, dar it freaked me out, așa că am lăsat-o deoparte. Pentru că, evident, m-am recunoscut în descriere. Și pentru că nu eram pregătită să mă recunosc, așa cum nu eram pregătită nici să mă întreb cum vom face cu copiii noștri, când noi nu știm bine cum să gestionăm aspectul ăsta în ce ne privește pe noi. Aaanyways, am luat cu extraveral, cu apă rece, cu aer în piept și am terminat-o. Încă mă bântuie, de câte ori întind mâna spre telefon. Însă Alter așează la final, în ultimele capitole și câteva sugestii de how to deal with it. Așa că, da. Zic să-i faceți loc pe listă.

N-am niciun îndemn inspirațional de noiembrie, poate doar să vedeți norocul de-a fi viu ca pe-un noroc, iar faptul că aveți o voce ca pe-un privilegiu; să vă întoarceți peste umăr privirea și pe cine vedeți acolo să-ntindeți mâna și să trageți după voi. De restul, să citiți. Vă las cu Rupi Kaur, poezia pe care mi-aș face-o mantra:

rupikaur

Mai jos, lista cu toate zece:

151. Spune-mi dacă zâmbești, de Eric Lindstrom.

152. Arta corpului, de Don DeLilo.

153. Lapte și miere, de Rupi Kaur.

154. Sfârșitul singurătății, de Benedict Wells.

155. Găinușa care nu voia să renunțe, de Jill Tomlinson.

156. Matilda, o dădacă nemaipomenită. de Christianna Brand.

157. Irezistibil. Dependența de tehnologie și afacerile din spatele ei, de Adam Alter.

158. Zece decembrie, de George Saunders.

159. Becoming an exceptional executive coach, de Michael H. Frisch, R. J. Lee.

160. Salvând-o pe Francesca, de Melina Marchetta.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge