You are here: Home > alegeri, Atitudini, Educatie, evenimente > Câte decizii?

Câte decizii?

Bun, sunt în locul ăsta unde e cald înăuntru și frig afară și au o cafe creme suprinzător de bună și o muzică proastă (dar we’re not here for the music, are we?).

 Sunt în locul ăsta unde sunt doar “Irina de la Iași” și asta ajunge. Sunt oarecum, într-un fel, printre ai mei.

Și am aflat dintr-un foc o grămadă de lucruri interesante. Cum ar fi că dacă avem #PACTpentruincluziune – este pentru că studenții au făcut lobby, cum ar fi ideea de a avea program de consiliere online cu “provocări” – după modelul Clujului sau ideea de a avea stagii de practică pe niveluri de complexitate pe modelul ASE București sau ideea valorizării eșecurilor și a învățăturilor lor.

The aha(hahaha) moment of the day, overheard pe hol la cafea a fost “auzi, în meseria asta a noastră e important să ai oameni care… care să nu te-ncurce” 😀 .

Dar cel mai important moment a venit tot de la un student (știți, aceia pe care îi criticăm mereu că “nu mai sunt ca pe vremuri”, că “nu-i interesează” și că “nu se implică”?). Care student ne-a spus: “așa-i. noi nu profităm la maxim de oportunități. și nu ne implicăm poate pe cât ar trebui. dar, știți? câte decizii am luat noi pentru noi până să fim studenți? câte ocazii am avut să decidem cursul vieții noastre?”.

A mai zis probabil și alte lucruri până l-au întrerupt niște adulți care știau mai bine decât el, dar eu am rămas cu mintea acolo. La întrebarea lui. Câte decizii? Și… da. It made me think.

And also. Cât de simplu e să privești lucrurile numai din punctul tău de vedere, cât de neamenințător, cât de liniștitor. Cât de frică ți se face când vin și ceilalți, din “tabăra cealaltă”. Și se așează la masă și își spun versiunea lor de poveste care îți atrage atenția că ce faci tu nu e atât de “perfect” pe cât ți-ar plăcea ție să crezi. Și cât de mult ai de învățat din asta, dacă ești destul de deștept.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Câte decizii?”

  1. Catalina says:

    Dragut articol, mi-a placut 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge