You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti > #canyoufilit? (Găsește cartea Arik și ia-o acasă!)

#canyoufilit? (Găsește cartea Arik și ia-o acasă!)

UPDATE: Arik a fost găsit și luat acasă!

Locația era sediul “din centru” al grădiniței Tesori (Unul dintre cele mai importante principii ale pedagogiei Montessori este “FOLLOW THE CHILD”). Tesori este grădinița unde merg Codrin și ambii noștri nepoți și sunt peste măsură de încântată că un astfel de loc există în Iași 🙂 .

Felicitări, Bia, sper să-ți placă Arik și aventurile lui!

arik01arik02

Dintre toate hashtagurile #FILIT2017, ăsta îmi place cel mai mult 🙂 . În special ‘coz, you know, cărțile cele mai bune (pentru mine) sunt cele care îmi încălzesc emoțiile.

Dar haideți să încep de mai devreme. După cum probabil știți, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași se desfășoară pentru a cincea oară Festivalul Internațional de Literatură și Traducere – FILIT. Asta înseamnă – pentru noi, ăștia, fanatici ai cititului, dar și pentru cei care ar putea deveni – ocazia de a-i întâlni în carne și oase pe unii dintre autorii care ne-au făcut să visăm și pe care îi iubim deja după ce le-am citit cărțile. (Programul detaliat FILIT – aici).

La toate evenimentele din cadrul FILIT accesul este gratuit. Din păcate însă, la ora când scriu asta, deja nu mai sunt disponibile locuri pentru rezervări online, va trebui să mizați pe norocul de a mai găsi disponibile câteva cu 30 de minute înainte de începere.

În sfârșit. Se face că, printr-un proces misterios, una dintre cărțile cu #autorprezentlafilit și-a făcut drum către mine la finalul săptămânii trecute.

Arik2small

Este o carte pentru copii: Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii, a Ioanei Nicolaie. Ironia face că nu o aveam în casă. Încă, aș adăuga. (De Ioana Nicolaie avem doar Ferbonia, pe lista de așteptare pentru a fi citită băieților).

Apărută la Editura Arthur, cartea adună la un loc cele două povești ale viteazului Arik, ariciul care – aflând de la Domnul Timp că niște frați de-ai lui s-au pierdut în Tara Viespilor de Fum, pleacă să-i salveze, însoțit de Șoricelul Nasuri-Cârne și Tăunul Zum.

L-am ascuns pe Arik undeva în Iași! Vă așteaptă într-un loc frumos, central 😀 , care are legătură cu copiii și educația lor, în special genul de educație care pune copilul în centru. Unul dintre cele mai importante principii de aici este “FOLLOW THE CHILD”

… și-l veți găsi pe Arik, am putea spune!

Bun, mai zic repede că în timpul FILIT, la Palatul Copiilor este Casa copilăriei – unde vineri, 06 octombrie, începând cu ora 12.00 o găsiți pe Ioana Nicolaie căreia îi puteți cere autograf.

Cine găsește cartea, face un selfie cu ea în locația în care a găsit-o și trimite la mine fotografia sau o postează pe profilul său, cu hashtagurile #AutorPrezentLaFilit #filit #CanYouFilit – și mă anunță 🙂 .

Succes!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge