You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti, Educatie, liste, recomandari > Bibliotherapy

Bibliotherapy

E trecut de miezul noptii si neuronii mei sunt toti pe sarma, nu sunt sigura ca de la workshopul lui Lynn McFarr sau de la flat white-ul pe care l-am baut la 9 pe terasa din Piata Unirii (din Cluj :) ).

Asa ca daca tot stau treaza si o ascult pe colega mea cum sforaie doarme linistit alaturi, sa va povestesc pe scurt ce-am mai citit.

IMG_3509

Voi rezista impulsului de a va spune cate ceva despre fiecare carte din lista (nici macar eu nu am rabdare sa recitesc asa ceva).

O sa zic numai ca din 11 carti de 5* citite anul asta, doua sunt in acest zece. A little life, cu care v-am “asasinat” deja si pentru care ii multumesc Andreei si Tristetea ingerilor, volumul doi al aventurilor despre Islanda, cel putin la fel de frumos scris ca primul. Ba nu, de fapt SI mai frumos.

O sa mai zic ca Jim Nasturel e surprinzator, nesperat de buna, geniul lui Ende se face simtit pe unde nu te astepti, ca n-am crezut ca o sa ma cucereasca o poveste despre o locomotiva si o tara cu doar trei supusi, sau ca o sa gasesc un paragraf despre stereotipuri in dialogul cu Uriasul Parelnic sau o pledoarie pentru educatie intr-o conversatie intre indragostiti. Lui Bogdan i-a placut maxim si a cerut volumul 2 (abia aparut) drept carte de premiu. Multumesc, Mari, ca mi-ai vorbit frumos despre ea.

Ce sa mai zic?
Clanurile de pe Alpha e o carte despre o colonie a Pamantului formata din fosti pacienti psihiatrici grupati pe “caste” in functie de diagnostic.

Tipul din filme nu exista e o carte slabuta, dar foarte amuzanta pe alocuri, in special daca o citesti odata cu partenerul sau partenera (sau cu ambii in acelasi timp), iar Virusul LIV ar putea probabil convinge preadolescentii de virtutile lecturii, desi e orice, numai nu o capodopera.

Cam asa.
Mai jos, lista cu toate zece:

81. Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva, de Michael Ende.
82. Tristetea ingerilor, de Jon Kalman Stefansson.
83. My name is Lucy Barton, de Elizabeth Strout.
84. Grief is the thing with feathers, de Max Porter.
85. Clanurile de pe Alpha, de Philip K. Dick.
86. We should all be feminists, de Chimamanda Ngozi Adichie.
87. Zece respiratii scurte, de K. A. Tucker.
88. Tipul din filme nu exista, de Bogdan Stoica.
89. O viata marunta, de Hanya Yahagihara.
90. Virusul L.I.V 3 sau moartea cartilor de Christian Grenier.

Stiu, nu are diacritice, nici linkuri si probabil nici poze. Tolerate disconfort, cum ar zice Lynn.

P.S.: Nu dati banii pe prostii / Luati carti multe la copii, etc.

 

LE: Se pare ca o poza va avea totusi… :)

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge