You are here: Home > Atitudini, evenimente, oameni, Psihologie, recomandari > Galit (DARE to…)

Galit (DARE to…)

bird

Sursa foto.

Săptămâna mea a început ceva mai straniu. După ce am trecut cu cafeaua în mână să-mi îmbrățișez colega pentru aniversarea din week-end, m-am dus să ascult o doamnă de la Universitatea din Haifa prezentând un proiect. Nimic din ce n-am mai făcut și altă dată. Doar că doamna aceasta este Galit și este… oare cum s-o descriu ca să pricepeți? Am plecat până în Fundație îmbrăcată de birou la vreo 4-5 grade, dar după ce am auzit-o vorbind cinci minute a început să-mi fie cald.

Proiectul este despre accesul la Higher Education a persoanelor cu dizabilități, minorităților și femeilor peste 30 de ani care nu au facultate. Ei, și în mod normal discuțiile pe tema asta sunt complicate și stânjenitoare (ce se întâmplă cu studenții cu deficiențe de auz? cum procedează un student în scaun cu rotile dacă are ore la un etaj mai înalt decât… parterul? există cursuri imprimate cu font mare pentru studenții visually impaired?).

Dar azi a fost altfel.

Iau acasă ideea că fiecare furnizor de servicii are în minte un profil al “clientului obișnuit”; că un student cu dizabilități aruncă în aer un astfel de profil; că mai întâi trebuie să lucrezi cu administrativii (secretariate, biblioteci, casierii) ca să lower their anxiety, apoi să-i înveți că există putere și bogăție în diferențe și că disabled înseamnă de cele mai multe ori differently abled și că e interesant de descoperit cum este acest diferit.

Iau acasă ideea că dacă ai destul curaj, astfel de experiențe și de oameni te transformă.

But only if you DARE. 🙂

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Galit (DARE to…)”

  1. Viorica says:

    Frumos proiect, este un gest foarte frumos.

Leave a Reply

CommentLuv badge