You are here: Home > Educatie, evenimente, Psihologie, recomandari, Resurse, Training > Ia-ți creioanele colorate. Apoi respiră.

Ia-ți creioanele colorate. Apoi respiră.

Povestea asta este un promo nerușinat la atelierele din Școala de vară Crilia. Dar este mai mult decât atât. Este o poveste despre creioane colorate și despre respirat, despre moșteniri de-o viață și despre CV-uri, despre călătorii și despre vizite la spa.

De fiecare dată când gândesc un training nou mă întreb cine sunt eu să “predau” asta? Totdeauna aleg temele – dintre cele pe care le știu cel mai bine – by heart, cum s-ar zice, pe care le visez și noaptea și în care cred. Le știu pentru că am studiat despre ele, în zeci de cărți și rapoarte de cercetare sau din cursurile online de la UC Berkeley (The Science of Happiness), la Yale (Moralities of everyday life) sau la Monash (Mindfullness for Wellbeing and Peak Performance). Le știu pentru că am aplicat pe mine exerciții și tehnici și idei. Le știu pentru că le-am aplicat apoi în sesiunile individuale. (Evident, periodic mai apare câte un meta-studiu care întoarce cu susul în jos niște idei pe care le știam și atunci mormăi în barbă, cârcotesc, apoi îmi depășesc disconfortul și mă străduiesc să capăt o nouă înțelegere, coz u know, “Do the best you can, untill you know better. Then, when you know better, do better“, cum ar zice Maya Angelou atât de frumos).

collage_scvara_smallFotografii de la prima ediție a Școlii de vară.

Două ateliere am ales așadar pentru școala de vară: Atelier de (re)design al vieții și Mindfullnes. Pentru că dacă te întreabă cineva ce contează mai mult: ce scrii în CV sau ce moștenire de-o viață lași în urma ta, îți va fi ușor să răspunzi, dar nu la fel de ușor să trăiești conform cu răspunsul tău. Știu asta, pentru că mi se întâmplă zi de zi. Știu asta, pentru că alții, mult mai deștepți decât mine au înțeles asta și au transmis-o mai departe.

Am ales două ateliere care au același scop: să te ajute să te bucuri mai mult de viața ta. Și încearcă să ajungă la el pe două căi diferite: una care te împinge de la spate să desenezi / croiești / modelezi cum ți-ai dori să arate ea (viața ta) și cealaltă care te ia de mână și stă cu tine pe iarbă, pe malul apei sau în hamac, amintindu-ți să fii prezent unde ești, să te bucuri și să apreciezi fiecare lucru mic, indiferent unde pe drumul tău te afli.

“Cam o dată pe lună întâlnesc câte o persoană care radiază lumină interioară, zice Brooks. “Oamenii aceștia sunt buni. Ascultă bine. Te fac să te simți valorizat. Când întâlnesc câte o asemenea persoană, îmi luminează întreaga zi. Cu câțiva ani în urmă mi-am dat seama că vreau să fiu mai mult ca acești oameni“. Păi așa să fie, zic.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge