You are here: Home > Cauze, Educatie, oameni > Voluntari

Voluntari

Voluntari

De când mă ştiu am avut noroc la voluntari.

Bine, nu de când mă ştiu.

Mai întâi a fost perioada în care am fost voluntar eu.

În care stăteam de dimineaţa până seara la Fundaţia Bethany, apoi în care am introdus sute de chestionare la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, apoi în care am fost “pe teren”, în care am asistat la activităţile de consiliere şi în care am gândit şi aplicat propriile mele activităţi.

Dar apoi, de când am început să lucrez cu voluntari (şi să tot fie vreo 8 ani de atunci), am tot avut noroc.

Sigur, în absolut fiecare “serie” sunt “copii” care nu se potrivesc, al căror loc nu este lângă mine, cărora le este lene sau care sunt aşa de obişnuiţi să li se spună mereu ce sa facă, încât e foarte dificil de lucrat cu ei.

Şi sigur că tot procesul ăsta: căutatul, găsitul, formatul voluntarilor e o treabă provocatoare şi consistentă şi deloc “easy-peasy”, so to speak.

Dar, de asemenea, în absolut fiecare “serie” sunt “copii” minunaţi, care se lipesc de tine, pe care înţelegi că te vei putea baza, care nu te dezamăgesc, pe care îi vezi crescând, devenind tot mai siguri pe ei, mai descurcăreţi şi mai buni în ceea ce fac. În care ai tot mai multă încredere şi care îţi sunt tot mai de ajutor.

Şi chiar dacă ştii că nu va dura mult şi îi vei vedea plecând care încotro, luându-şi zborul şi urmându-şi drumul, tot e minunat să îi ai – atât cât îi ai – lângă tine.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge