You are here: Home > Atitudini, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate, MEDITATII, Training > Viaţa mea ideală

Viaţa mea ideală

Să ne înţelegem de la început: povestea asta nu va fi despre oameni. În nicio altă viaţă posibilă (ideală sau nu), nu mi-aş dori să am un alt Tată sau o altă Mamă, altă accidental descoperită Jumătate, alt Fiu mai Mare sau alt Fiu mai Mic, alţi prieteni.

Povestea asta nu-i nici despre lucruri (pentru că viaţa nu-i despre lucruri, măi, how many times do I have to say this?).

Povestea asta e un pic despre experienţe, că aşa e viaţa ideală, e ideală pentru că poţi îngrămădi în ea ce experienţe vrei tu (adică eu), na.

Păi şi în viaţa mea ideală mă trezesc la ce oră vreau eu şi pentru că mă pot trezi la orice oră, mă trezesc de obicei pe la 6, când lumea abia revine la viaţă (sau, mă rog, lumea mea).

În viaţa mea ideală îmi fac o cafea – iar alteori un ceai negru cu lapte şi vanilie şi ies pe un balcon (desculţă, dacă-i vară, înfofolită până la nas dacă e iarnă şi cu mănuşi cu degete până la jumătate), ca să ascut păsările cântând şi să văd copaci şi frunze şi culoarea schimbătoare a cerului. În viaţa mea ideală, când ies, văd şi apă.

În viaţa mea ideală lucrez tot cu oameni (ca şi în viaţa mea reală), şi fac tot lucruri care să le facă viaţa mai frumoasă şi mai bună. Dar nu-i nevoie să explic nimănui de ce roata e rotundă, nu trebuie să fac hârtii şi nici rapoarte, pentru că în viaţa mea ideală (ca şi în cea reală), dacă-mi fac treaba bine, oamenii simt pe pielea lor şi dacă îmi fac treaba prost, nu.

În viaţa mea ideală nu ştiu din ce trăiesc, dar oricum, e ceva cu care nu-mi bat capul, căci dacă în viaţa reală ai parte nu de ceea ce meriţi, ci de ceea ce negociezi, well, în viaţa ideală ai parte de ceea ce meriţi, că e o distopie şi acolo se poate orice. În viaţa mea ideală oamenii plătesc totuşi pentru training (şi pentru consiliere, şi pentru coaching), dar nu ca să-mi cumpăr eu cărţi (în viaţa mea ideală mă sună editurile imediat ce mai scot câte ceva :D), ci pentru că aşa sunt mai motivaţi să se schimbe, să crească sau să-şi rezolve problema cu care au venit.

În viaţa mea ideală, când ies din casă, în afară de apă, văd munţi înalţi care-ţi iau răsuflarea; şi uneori văd mare (pentru că se pare că dacă merg la mare numai trei zile într-un an, mi se face dor). În viaţa mea ideală (ca şi în cea reală) scriu. Şi citesc. Şi stau de vorbă cu oamenii dragi, ca să văd ce mai fac. Şi merg pe jos pe alei mărginite de copaci. Şi văd locuri noi. Şi mă bucur de linişte, de răsărituri şi de apusuri, de îmbrăţişări şi de mângâieri şi de câte un pahar cu vin alb, demidulce.

Adică tot ca acum, numai că încet, fără grabă şi nu în pauzele de la “viaţa reală”. Şi fără vinovăţie şi nu de parcă ar exista mereu altceva mai important de făcut.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge