You are here: Home > 1 carte pe saptamana, Carti, Psihologie, recomandari > Foarte scurtă dare de seamă despre cărţi

Foarte scurtă dare de seamă despre cărţi

101: Dragonul tatălui meu. Cartea de premiu a lui Bogdan. Da, pentru copii de 5-8 ani cărora le plac aventurile.

102: Sumki. Prima citită de Amos Oz. Un fel de Dănilă Prepeleac.  Ca un smoothie de fructe într-o zi de vară.

103: Uite aşa arată fericirea. Feel-good-book. Like a summer breeze.

104: Cele mai mari 5 regrete ale persoanelor aflate în pragul morţii. Insight-uri valoroase, culese de către o asistentă de îngrijire paliativă. Putea ieşi o poveste mai bine scrisă, cu mai puţine detalii autobiografice.

105: Cum să ne gândim mai mult la sex. Good old Alain de Botton. Filosofia sexului. Lighthearted and nice. P.S.: colecţia The School of Life mă face să mă bucur (şi mai mult) că citesc cărţi pe hârtie: sunt moi şi fine şi au un format prietenos.

106: Copilăria lui Isus. J. M. Coetzee. Plus pentru atmosfera interesantă, pentru creativitate, pentru felul în care te face să vezi lucrurile în altă lumină. Minus pentru că e în mare parte rece şi colţuroasă şi pentru că te lasă cu un miliard de întrebări şi la orizont cu niciun răspuns.

107: Visele lui Einstein. Alan Lightman. O meditaţie despre timp, cu multe multe faţete. Surprinzător de interesantă şi de bună.

108: Dispariţii. Singura carte de Jodi Picoult tradusă în română (în afară de My sister’s keeper, despre care v-am povestit deja). Poveste complicată şi dileme morale şi întrebări fără răspunsuri simple. De citit.

109: Jurnalul ascuns. Sebastian Barry. Minunat de sensibilă şi bine scrisă şi emoţionantă. Mi-a amintit de Dispariţia lui Esme Lennox. Una dintre puţinele recomandări ale Andreei pentru care nu mi-a venit s-o strâng de gât.

110: Cum să-ţi ajuţi norocul. Fiindcă mi se făcuse dor de Wiseman. În stilul lui, smart & funny. & well documented. O carte despre ceea ce fac oamenii norocoşi pentru a avea noroc.

Cam aşa. Voila, ce fac oamenii în loc să doarmă.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge