You are here: Home > alegeri, Atitudini, Educatie, Psihologie, recomandari, Training > Cine sunt eu?

Cine sunt eu?

… Ce caut aici? Și încotro mă îndrept?

Mi-e frică să încep o poveste despre orientarea în carieră, pentru că nu știu când o să mă mai opresc.

Să vedem: cât timp aveți la dispoziție?

Sunt printre oamenii aceia norocoși și (am aflat ulterior) nu foarte numeroși care au știut de foarte devreme ce vor să fie atunci când vor fi mari. Sigur, ce voiam să fiu atunci s-a mai schimbat, adaptat, modificat; am învățat că multe lucruri dintre cele care credeam că mi se potrivesc – nu mi se potriveau și că în schimb mi se potrivesc ca o mănușă altele.

Dar munca mea de zi cu zi înseamnă întâlniri cu oameni care nu știu cine sunt. Nu știu ce caută aici. Și nu știu încotro se îndreaptă. Cu oameni care știu exact cine sunt, dar se luptă să transmită acest lucru celorlalți, celor apropiați, care au ales deja un alt rol pentru ei. Cu oameni care știu exact unde vor să ajungă, dar nu cred că pot, că au ce le trebuie, că merită acest viitor. Cu oameni care oscilează între două drumuri, fără să poată alege cu adevărat vreunul dintre ele.

Cu oameni care se așteaptă să găsească “jobul perfect” – într-un fel aproape ca partenerul perfect, unul care să le dea o stare continuă de entuziasm, eventual fără vreun efort cât de mic din partea lor.

Oamenii aceștia diferiți au povești diferite. Nevoi diferite. Discuțiile cu ei arată diferit.Temele pentru acasă sunt altele, timpul de care au nevoie variază.

Dar dincolo de diferențele dintre ei, oamenii aceștia parcurg la un moment dat un proces de orientare în carieră.

OC

În iunie (și o bucată din iulie), orientarea în carieră ia forma de program de grup pe care am testat-o deja pentru alte teme (inteligența emoțională, organizarea personală, fericirea). Un program de grup în care poți afla cum să-ți descoperi pasiunea, interesele, valorile și abilitățile; cum să alegi din noianul de informații – pe cele care au sens pentru cariera ta; care este stilul tău de luare a deciziilor și cum să-l folosești în carieră. În care vei învăța cum să-ți faci un plan de carieră care te reprezintă și te entuziasmează, ce alternative ai pe piața muncii și cum să-ți transformi planul în realitate.

Acum, cei mai mulți dintre voi sunteți deja la locul vostru sau, oricum, pe un traseu spre acolo. Dar probabil că fiecare dintre voi știe pe cineva care nu e. Cineva dezorientat, cineva care caută un drum și un sens, cineva căruia programul acesta i-ar prinde bine.  Lor le puteți trimite linkul la povestea asta și apoi puteți urmări, să vedeți ce se întâmplă.

Sharing is caring 🙂 .

P.S.: iar dacă vreți să apăsați chiar voi butonul “ÎNSCRIE-TE”, eu n-am cum să vă împiedic. Right? 🙂

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge