You are here: Home > evenimente, oameni, Psihologie, recomandari, Training > Teorie și (mai ales) practică în consiliere

Teorie și (mai ales) practică în consiliere

Povestea conferinței de week-endul trecut începe mai demult.

Nu sunt sigură dacă începe primăvara trecută, odată cu examinarea pentru validarea competențelor în consiliereIMPROVE, când am cunoscut-o pe Speranța.

(Fac o pauză scurtă aici, să vă zic că Speranța e un om cald și frumos, cu ochi care zâmbesc de-adevăratelea și că e ȘI mai frumoasă decât pare în poza aceea de pe site. Aș putea să vă și arăt, dacă m-ar fi dus mintea să fac o poză cu ea la conferință. Dar.).

Nu știu dacă nu cumva începe mai devreme, în decembrie 2011 când fără să știm prea bine cum (dar știind foarte bine de ce) – organizam prima ediție Biblioteca Vie – Citește un profesionist! – care a ajuns să fie unul dintre cele mai dragi evenimente ale noastre.

05

Cert e că în toamna aceasta, Speranța ne-a invitat la Conferința Euroguidance (în colaborare cu NBCC România și Universitatea Titu Maiorescu): “Teorie și practică în consiliere”.

04

Ne-a invitat să susținem un workshop pe tema Bibliotecii Vii și a posibilităților folosirii acestei metode – în orientarea carierei.

07

Participanți au fost coordonatori CJRAE din țară, plus alți consilieri în carieră din învățământul preuniversitar și universitar. Care, fără să se aștepte, au experimentat o (mini)Bibliotecă Vie acolo, pe loc:

03

După care au lucrat în echipe, au primit informații și au dat la schimb întrebări, au primit răspunsuri și au dat la schinb adrese de e-mail și promisiunea că vor face drumul Arad – Iași numai ca să ne vadă (din nou).

01

Ceea ce nu-i puțin lucru, zic eu (dar eu sunt subiectivă). Și deși am mai zis, mai zic: Mulțumim, Speranța și Alina și Ioana. A fost o plăcere adevărată!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Teorie și (mai ales) practică în consiliere”

  1. […] Și am completat chestionarul după ce am citit la virgulă cele 20 de pagini. Și azi îmi spune Speranța să-i trimit ce completări mai am, ca să le discute în întâlnirea de vineri de la Institutul de […]

Leave a Reply

CommentLuv badge