You are here: Home > 1 carte pe saptamana, liste, recomandari > Postare de toamnă despre cărți frumoase

Postare de toamnă despre cărți frumoase

Afară și-așa e vreme de nici câinele să nu ți-l scoți, așa că mai bine despre niște cărți frumoase să vorbim.

Am tot zis în capul meu că voi dedica un post de căciulă acestor pieces of beauty, dar cum socoteala din capul tău rar se potrivește cu cea a vieții tale, well, două vorbe despre fiecare măcar să vă spun.

Apă pentru elefanți de Sara Gruen. 2013, Cartea 3 – este, de fapt, cumva, prima carte (pe celelalte două le aveam începute din finalul lui decembrie 2012).

apa-pentru-elefanti

Apă pentru elefanți deci. Am trecut de douăzeci de ori pe lângă afișul filmului – la Cinema City – și nu m-am dus, că nu mi-a inspirat încredere. Nu știu cum de am cumpărat cartea – da’ era probabil un ceas bun.

O poveste frumoasă – de dragoste – a unui băiat de circ (Jacob) și o frumoasă dresoare de cai (Marlena). Povestea ne-o spune Jacob însuși, ani mai târziu, iar în ea au loc elefănțica Rosie, piticul Kinko, Unchiul Al, vagoane de tren luxoase (sau dimpotrivă), complicităţi, tensiune şi spectacole de circ – precum şi câteva alte lucruri pe care ar fi păcat să nu le descoperiţi singuri.

Viaţa secretă a albinelor – de Sue Monk Kidd.

viata-secreta-a-albinelor2013, cartea 4.

Citită la recomandarea Teodorei, cărticica asta este una dintre cele mai frumoase citite anul ăsta – şi, de fapt – citite de ceva vreme. E o poveste caldă, aurie şi luminoasă ca mierea de albine – despre un copil – o fetiţă albă crescută de o “mamă adoptivă” de culoare – în casa unor surori apicultoare – nişte oameni adevăraţi – întâmplător tot de culoare. Dar e întâi de toate o poveste despre dragoste şi despre cum ea, dacă-i dai voie, salvează suflete. Sigur, nu se petrece totul atât de lin cum povestesc eu aici, sunt şi momente sensibile şi părţi dureroase – după ele iese însă iarăşi soarele.

Dacă n-aţi citit-o încă, do yourselves a favor şi citiţi-o, că n-o să vă pară rău!

Soţia din Paris – de Paula McLain.

sotia-din-paris2013, cartea 6.

Carte citită la recomandarea Mariei în ianuarie. O carte care te fură din primele pagini şi te duce în lumea ei, lăsându-te să tragi cu ochiul la povestea de dragoste a lui Hadley cu Ernest (Hemingway) – şi eventual să speri, în ciuda a ceea ce ştii deja că s-a întâmplat – că dragostea va învinge.

O poveste pe care s-ar putea să nu o iubeşti la fel de mult ca mine, dar care mă îndoiesc că are cum să te lase indiferent(ă).

Copila de zăpadă – de Eowyn Ivey.

copila-de-zapada

2013, cartea 16.

Copila de zăpadă e o bijuterie de carte. Uite, tot a nins (în prima zi din cea mai dragă lună a mea de toamnă); măcar o carte frumosă-frumoasă puteţi să citiţi. E o carte ca un basm – a cărui poveste se petrece în ţinuturile îndepărtate (şi înzăpezite) din Alaska. E povestea a doi oameni care îşi doresc (deşi nu pot avea) un copil. Şi în a căror viaţă intră în mod aparent magic (deşi perfect explicabil) o copilă. De zăpadă.

Cu o cană mare de ceai cald alături, o pătură călduroasă peste picioare şi cartea asta în mâini, pot veni şi şapte ierni peste voi.

Deşi, totuşi, eu aş mai vrea nişte toamnă. Dacă se poate. Vă rog frumos. Mulţumesc.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

2 Responses to “Postare de toamnă despre cărți frumoase”

 1. Georgiana Vieru says:

  Irina, asa frumos scrii despre cartile astea, ca raman cu sentimentul ca sunt magice, fiecare din ele! Multumesc de recomandari, le-am notat!:)

 2. irina says:

  Georgiana dragă, astea chiar sunt magice, fiecare dintre ele! 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge