You are here: Home > oameni, Psihologie, recomandari, relatii > Oameni şi relaţii-cheie

Oameni şi relaţii-cheie

Hai să împărtăşesc cu tine un exerciţiu simplu, scurt şi interesant care tocmai mi-a ieşit în cale. E din cursul “Leadership şi Inteligenţă Emoţională” pe care îl fac în perioada asta, pe Coursera. Şi zice aşa:

Gândeşte-te la oamenii care şi-au pus amprenta cel mai mult asupra vieţii tale de până acum. Cei care te-au susţinut cel mai mult, te-au încurajat cel mai mult, care te-au ajutat cel mai mult; oamenii-cheie din viaţa ta de până acum.

Notează 3 – 5 nume.

În continuare, în dreptul fiecăruia, notează pe scurt un moment semnificativ din relaţia ta cu persoana respectivă. Ceva ce acel om ţi-a spus sau a făcut pentru tine. Notează ce ai învăţat din momentul respectiv.

Bun.

În continuare, gândeşte-te puţin ce ai simţit rememorând episoadele respective. Ai fost emoţionat? Te-ai simţit mândru că ai în viaţă nişte oameni atât de importanţi? Înduioşat că ai fost atât de iubit şi de important pentru cineva? Ai retrăit cu adevărat momentele, ca şi cum s-ar fi întâmplat în prezent?

(Între noi fie vorba, dacă ai făcut exerciţiul, ţi-ai activat pentru câteva minute sistemul nervos parasimpatic. Motivul pentru care informaţia asta ar trebui să te bucure – te las să-l descoperi vizionând filmuleţele de pe Coursera).

Şi acum întrebarea de o mie de puncte:

Tu pe a cui listă eşti?

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

7 Responses to “Oameni şi relaţii-cheie”

 1. Ana-Maria says:

  Tu esti pe lista mea 😛

 2. irina says:

  Awwwww, my heart melted just now. >:D

 3. Claudiu says:

  Senzationala intrebarea!
  Trag nadejde ca sunt, cel, putin, pe lista unei persoane 🙂
  Ultimul blog post de la Claudiu ..One of the most inspiring quote I’ve ever read

 4. irina says:

  Claudiu, îţi doresc să fii pe lista cât mai multor persoane 🙂 .

 5. Carmen Gherca says:

  Chiar ca intrebare cheie! Oricum a fost frumos sa-mi amintesc de oamenii din viata mea si.. trag sperante ca sunt si eu pe o lista a cuiva, pe undeva….

 6. […] – cu cele înregistrate iniţial ca fiind ale tale. Este cursul despre care vă povesteam în postarea cu “Tu pe a cui listă […]

 7. […] pentru că v-am mai povestit și altă dată cât de mult îmi place tema (aici și aici, cu imagini […]

Leave a Reply

CommentLuv badge