You are here: Home > Atitudini, despre VIATA, evenimente, oameni, recomandari > România paralelă. Un tip cu ochelari. Şi DOR.

România paralelă. Un tip cu ochelari. Şi DOR.

A spus multe lucruri sensibile şi emoţionante Cristi Lupşa la Creative Coffee în seara asta. Dar unul s-a lipit de mine într-un mare fel.

De fapt, Cristi l-a parafrazat pe Manu şi sunt convinsă că nici el n-a zis-o primul (sau că nu-i singurul care o crede). A zis că noi, cei din sală nu suntem România. Suntem o Românie paralelă.

dor1

Dar că există o Românie paralelă la Iaşi, una la Bucureşti şi tot aşa, că România asta e formată din oameni care vor să facă lucrurile bine – într-o ţară în care nu contează să faci lucrurile bine; că vor să facă lucruri frumoase, să construiască ceva şi să schimbe lumea. Şi că oamenii ăştia citesc DOR.

Şi eu vreau să povestesc aici (pentru voi, dar mai ales pentru mine, ca să nu uit, când o să mai treacă timp şi o să mă ia valul) – despre sentimentul de bine care m-a cuprins în fix secunda aia. Despre sentimentul că cineva înţelege cum mă simt în fiecare zi; că mă aflu într-o încăpere plină de oameni care înţeleg cum mă simt în fiecare zi. Că sunt oameni care se luptă cu aceleaşi mori de vânt ca şi mine şi că, la fel ca şi mine (sau uneori, altfel decât mine) – nu se dau bătuţi.

Că lucrul ăsta (să trăieşti într-o Românie paralelă, sa fii parte dintr-o Românie paralelă) are sens, că deşi de multe ori nu pare – merită să investeşti în el, că la sfârşitul zilei, perioadei, vieţii, merită făcut.

Îi sunt recunoscătoare lui Cristi pentru asta, ca şi pentru felul modest, inteligent şi fără fiţe de a povesti. Îi sunt recunoscătoare Oanei că l-a adus şi oricăror astre care au s-au aliniat pentru a face această “întâlnire” posibilă.

P.S. Cristi a mai zis că după părerea lui fiecare articol ar trebui să fie despre sensul vieţii, dar aceasta este o altă poveste – care nu va fi probabil povestită altă dată (decât eventual, ocazional, la o cafea).

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “România paralelă. Un tip cu ochelari. Şi DOR.”

  1. […] ediția de ieri au mai scris: Irina – România paralelă. Un tip cu ochelari. Și DOR. Georgiana – Povestitul cu tâlc, creativii îmbibați de cafea și networkingul la ceas de noapte […]

Leave a Reply

CommentLuv badge