You are here: Home > 1 carte pe saptamana > Carte de inteligenţe pentru copii

Carte de inteligenţe pentru copii

Din motivul că dacă stivuieşti una peste alta cărţi de mărimi şi forme diferite, la un moment dat or să se dărâme;

din motivul că au trecut aproape două săptămâni de la ultima recenzie şi matematica zice că în ritmul ăsta nu am nicio şansă să apuc să povestesc până în decembrie tot ce am citit anul ăsta;

din motivul că e mai simplu să povestesc despre ea decât despre alte cărţi pe care le-am citit,

povestim astăzi despre cartea Eşti mai inteligent decât crezi – un ghid al inteligenţelor multiple pentru copii” a lui Thomas Armstrong.

De fapt, nu-i chiar atât de mult de povestit.

Decât că recomandarea vine tot din Biblioteca Şcolii de Psihologie. Că e scrisă ordonat, limpede şi clar. Că se citeşte uşor şi repede. Că se citeşte probabil de mai multe ori dacă ai auzit pentru prima dată despre teoria inteligenţelor multiple a lui Howard Gardner, dacă vrei să rămâi cu ceva sau dacă vrei să îţi observi cu atenţie copilul ca să descoperi ce i se potriveşte. Că e o sinteză cu bun simţ a materialelor abundente pe tema inteligenţelor multiple. Că o va putea citi lejer şi Bogdan pe la… mmm… zece ani, cred.

Mai concret, cartea reprezintă o trecere în revistă a opt tipuri de inteligenţă (verbală, muzicală, logică, vizuală, a mişcării, socială, personală şi a naturii), cu modalităţi de identificare, dezvoltare şi exersare pentru fiecare şi cu recomandări de cărţi, emisiuni, cluburi şi reviste care pot valorifica fiecare tip de inteligenţă.

Cu ce nu-s neapărat împăcată e perseverenţa cu care se insită, în cazul fiecărui tip de inteligenţă pe ideea “poate nu crezi că ai acest tip, dar dacă vei căuta cu atenţie, vei vedea că, de fapt, e acolo. Fiindcă natural, fiecare dintre copiii noştri va avea o înclinaţie mai mare în anumite direcţii şi mai mică în altele. Şi ăsta nu-i un lucru rău. Decât, dacă, desigur, nu au înclinaţie spre inteligenţa verbală sau spre cea logică, fiindcă acestea sunt cele puse în valoare de către sistemul de învăţământ. Glumesc, însă numai pe jumătate..

Pe scurt o carte bine de avut în bibliotecă dacă ai copii sau de lucrezi cu copiii.

Cartea patruzeci şi doi.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge