You are here: Home > 1 carte pe saptamana, recomandari > Rezumat (alergat) de lectură, partea I

Rezumat (alergat) de lectură, partea I

Fiindcă mi-au rămas nişte datorii din urmă (la poveştile despre cărţi mă refer) şi fiindcă am auzit că să ai datorii nu-i prea bine, să fac repede un rezumat, zic.

Avem, aşadar – dintre nepovestite:

Cartea 17:

În caz de fericire  a lui David Foenkinos. Nici nu mai ştiu de ce am citit-o În afară de titlu, evident. E, cum să zic? Ca o zi ploioasă de duminică. N-ai unde te duce; chiar dacă ai avea, nu ai chef. Stai în casă şi faci… nimic (nu numeri bani, nu faci copii). Ai mereu o stare de enervare la gândul că trece timpul şi nu apuci să faci nimic interesant; dar în acelaşi timp ai o stare oarecum relaxată, că doar e duminică. Povestea e… suportabilă, nici foarte bună, nici foarte proastă. Dacă n-aveţi ceva mai bun de făcut… (dar asta am spus deja).

 

 

Cartea 20:

Postsecret (împrumutată de la Mădălina). Ok. Asta nu-i o “carte” – carte. E un fel de album, o colecţie de postări. Dar ideea e destul de interesantă ca să vreau să vorbesc despre ea. Postsecret e un “loc” virtual în care sunt postate secrete ale unor oameni obişnuiţi (ca tine şi ca mine) – lucruri frumoase, înfricoşătoare sau îngrozitoare pe care nu le-au spus nimănui. Genul de poveşti pe care nu le spui nici în şoaptă, nicicând. Decât dacă le spui cuiva care nu te cunoaşte, care nu are cum şti cine eşti.

Cartea 26:

Parfum de femeie de Giovanni Arpino: încercarea mea de a trişa (am citit-o în săptămâna în care mi-am scris disertaţia şi am ales-o, evident, pentru că era o cărţulie mititică şi pentru că na, văzusem filmul şi m-am gândit că e a win-win situation) s-a sfârşit (îmi vie să zic: cum altfel decât) prost. Atât de tare m-a plictisit şi atât de tare am tras de ea, de nu mi-a venit să cred. Şi aşa zicala “don’t judge a book by its movie” se dovedeşte valabilă şi în celălalt sens.

 

Cartea 28

Armele secrete a lui Julio Cortazar. Mai întâi de toate, despre Cortazar e bine să ştiţi că exercită asupra mea o fascinaţie aparte. Are un stil de a scrie că ai senzaţia că acum pui pasul pe şosea, acum ai păşit într-o dimensiune paralelă; însă nu una fantastică, ci una care se află la alt nivel de profunzime, tot al tău, al unor frici, unor speranţe, unor vise nemărturisite de care nici n-aveai habar. Armele secrete e o carte pe care bine-ar fi să n-o citeşti noaptea. E o colecţie de short stories care mai de care mai creepy, dar in a good way.

Iar acestea fiind zise, să dăm publish şi să ne facem curaj şi de-o recenzie adevărată (din astea nu mai am decât vreo opt, după cum zice dintr-o ochire turnul meu). Hai poftă mare (de citit, evident)!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge