You are here: Home > Atitudini, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate > Dans. (Nu de Haruki Murakami).

Dans. (Nu de Haruki Murakami).

S-a făcut toamnă şi au început să se coacă fructele în toţi copacii deodată.

Lucrez la design-uri noi, particip la evenimente “vechi”, citesc cărţi noi (şi foarte noi), lucrez cu oameni vechi, lucrez cu oameni noi. Scriu pe bloguri vechi şi pe bloguri noi şi pe bloguri vechi pun teme noi.

Alternez planuri, de mai multe ori în aceeaşi săptămână, uneori chiar de câteva ori în aceeaşi zi.

Peste tot calc în vârful picioarelor printre avertismente, rostite sau gândite, că nu trebuie să faci mai multe lucruri deodată, că nu trebuie să amesteci rolurile oamenilor care ţi-s în viaţă, că nu-i bine să povesteşti ce ai în plan, că apoi nu ţi se mai împlineşte, că nu-i bine să taci, că apoi nu ştie lumea ce faci, că trebuie, că nu trebuie, că e bine, că nu-i deloc bine.

Dansatul în vârful degetelor, pe poante, are farmecul lui şi-i păcat să-l faci chiar aşa, fără pic de graţie. Îţi mai iei puţină motivaţie de-aici, mai spargi un bibelou dincolo, mai pui lucrurile în ordine cât ceilalţi sunt prinşi de spectacolul pe care tu l-ai mai văzut, te mai bucuri de linişte, de incredibila linişte în locul în care n-ai mai fost niciodată, deşi-i la o zvârlitură de băţ de tine, mai primeşti ajutor.

O mai iei de la capăt. De la încă un capăt. De la capătul celălalt.

Te mai opreşti din dansat, mai povesteşti despre dans, mai desenezi în cuvinte (că pe astea le ai). Uneori mai dormi. Nu mereu. Uneori mai faci pauze între săptămâni. Nu mereu. Şi o iei de la capăt.

Dansatul în vârful degetelor, pe poante, are farmecul lui, şi-i păcat să-l faci chiar aşa, fără pic de graţie. Aşa că-ţi arborezi cel mai frumos zâmbet al tău, ridici bărbia în sus, apeşi butonul play şi când auzi melodia cântând, o iei de la capăt.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge