You are here: Home > calatorii, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate, liste > Pun în bagaje

Pun în bagaje

Pun în bagaje frunzele copacilor de un verde luminos, clătinate neconvingător de adierea de seară de vară.

Pun în bagaje somnul din belşug şi la orice oră şi relaxat şi tihnit şi fără mustrări de conştiinţă. Dimineaţa la 11 şi dimineaţa la 6, de bunăvoie.

Pun în bagaje cartea citită dintr-o suflare. Şi cea terminată pe ascuns. Şi cea citită cu creionul în mână. Agenda mea vişinie cu fluturi şi inimi şi idei frumoase în ea.

Pun în bagaje cafelele, cea făcută la Iaşi, la aparatul meu minune şi adusă în sticlă, cea cu miros de dimineaţă curată şi gust de poveste şi pădure şi poate un gram de aromă de grabă (Mami, câte guri de cafea mai ai?), cea făcută pe reşou, în vârf de deal, multă să-mi ajungă toată ziua, cea de la plic, băută în ritmul ciocolatei cu scorţişoară.

Pun în bagaje mâncarea bună, roşiile de grădină cu gust dulce, ciorba cu lapte pe care-o mănânci rece, direct din frigider, cu ardei iute, ghiveciul cu ardei copţi, castraveţii muraţi, brânza în coajă de brad, pâinea cu cartof şi berea cu lămâie pe care n-o găseşti la Iaşi.

Pun în bagaje minutele lungi de alint, auriul părului lui printre degetele mele, cuibăritul în braţele mele înainte de somn, râsul din toată inima luminos şi vesel şi molipsitor, momentul când a făcut KO două minţi (deştepte :D) de adulţi, felul în care se lipeşte ca din întâmplare de mine în timpul poveştii de seară de care nu se plictiseşte nici a cincizecea oară şi felul în care a condus un campionat de aruncat cu avioane din hârtie pe holurile unei instituţii (de altfel foarte serioase).

Pun în bagaje ieşirile de seară la terase cu locuri de joacă pentru copii, răsfăţul de a comanda bunătăţi, poveştile din drumeţie şi leagănul pentru adulţi.

Pun în bagaje locul perfect pentru scris: măsuţa cu bancă orientată spre lac, de unde dimineaţa vezi răsăritul, iar seara prinzi cu coada ochiului sclipiri de unde şi auzi valurile mici lovindu-se de ţărm.

Le aşez pe toate frumos, ordonat; trag fermoarul şi sper să-mi încapă mâine în microbuz. Dacă nu, om mai lăsa vreun avion de hârtie, deşi nu cred să fie aşa de uşor.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge