You are here: Home > Atitudini > Ce spui cu voce tare (dar numai în capul tău)

Ce spui cu voce tare (dar numai în capul tău)

Şi fiind eu acest meşter de cuvinte care poate meşteşugi imaginile pe care nu le poate picta, respectiv melodiile pe care nu le poate fredona (decât în cap, dar ce-i în cap, ştim cu toţii, nu se pune), am zis să şterg titlul perfect de trei cuvinte şi rândul în care explicam cum nu pot să scriu azi, şi să scriu azi.

Să mai punem deci pe repeat de vreo douăzeci de ori piesa aceea pe care lumea din lista mea, deşi o urăşte, o ascultă, să mai turnăm într-o cană nişte apă minerală Borsec, culeasă direct de la izvor şi să ne punem pe treabă, zic.

La jumătatea unei săptămâni ciudate şi pline şi amestecate şi colorate şi enervante şi ciudate, îmi tot vine să zic (tot în capul meu, iar ce-i în cap, ştim cu toţii, nu se pune): “SERIOUSLY?!”.

Să ţii traininguri nu-i atât de uşor pe cât pare, să ţii oamenii lângă tine (să-şi dorească să stea lângă tine şi să fie motivaţi să dea ce au ei mai bun – lângă tine) nu-i atât de uşor pe cât pare, să ai grijă de fiecare prietenie, de fiecare idee, de fiecare proiect – nu-i aşa de uşor pe cât pare, şi cu toate astea uit mereu că – if it comes easy it’s because a lot (and lots and lots) of practice şi tot eu sunt aia care e jenată că celorlalţi le lipseşte practica. “SERIOUSLY?!”.

Să cauţi mereu o parte bună – în ceea ce ţi se întâmplă, în evenimente şi mai ales în oameni – şi când o găseşti să o scoţi la lumină, chiar dacă nu-i mai mare de un centimetru şi chiar dacă pentru a o face vizibilă ai şters-o mai întâi de pantaloni să se ducă de pe ea cele patru degete de praf – nu-i atât de uşor pe cât pare; este, mai precis, mult mai greu decât pare. Bineînţeles, numai pentru că un lucru e greu de făcut nu înseamnă că nu se mai merită cel puţin să încerci să îl faci, să faci cel puţin tot ce stă în puterea ta pentru a-l face, dacă e bun şi dacă, desigur, crezi în el. Şi-apoi când tot procesul ăsta e luat de bun şi tratat ca de la sine înţeles – SERIOUSLY?! (în capul tău, dar ce-i în cap, ştim cu toţii, nu se pune).

Pentru toate acestea există în schimb mai mereu opţiunea să-ţi aranjezi într-o valiză periuţa de dinţi, patru cărţi, o agendă şi neapărat nişte lenjerie curată şi să te duci într-un loc cu verdeaţă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi supărarea. Evident, în vacanţă!

Hai, v-am pupat!

Related Posts with Thumbnails

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge