You are here: Home > din cartea mea cu povesti colorate > Toate lumile invizibile

Toate lumile invizibile

Când se deschide ușa din spate a dubei care aduce fructe și legume proaspete la colț și prin ea vezi lăzile cu caise din care ai vrea să muști atunci pe loc.

Cele două mătuși care fac jogging și se întreabă una pe alta cu ce viteză și pe ce distanțe au mai alergat.

Aparatele de exerciții pentru adulți din parcul pentru copii – care te fac să te simți ca-n altă parte (Olanda? Danemarca?) – deși ești în Tătărași. Și oamenii care la șase dimineața fac sport în parc.

Fotoliul mutat cu spatele la restul casei și cu fața la ecranul pe care rulează porția de House.

Momentul de după miezul nopții în care joci jocuri de imaginație întins pe jos, pe covor – încercând cu mintea, nu cu corpul idei care nu există în realitate să vezi cum ar fi dacă ar exista.

Plecatul din casă la șapte seara – cu el de mână, ca să dai o raită prin Cărturești (de unde, deși ți-ai promis că nu, îți mai iei niște cărți). Paharul de cherry cherry cu ciocolată albă deasupra și înghețata de la Moo și plecatul numai odată cu lăsarea întunericului.

În fiecare loc cu care nu se intersectează traseul tău obișnuit, de zi cu zi (sau în aceleași locuri, dar la alte ore), există câte o lume. O lume secretă. Care nu-i deloc secretă, e doar invizibilă pentru tine. Nu pentru că n-o poți vedea, ci pentru că nu te uiți niciodată acolo.

Săptămânii în care m-am uitat.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Toate lumile invizibile”

  1. […] Luna în care am început să mă uit și la lumile invizbile (cum spunea cineva). […]

Leave a Reply

CommentLuv badge