You are here: Home > din cartea mea cu povesti colorate, oameni > O altă poveste despre oameni

O altă poveste despre oameni

N-am cum să mai scriu încă un post, că oricât aş încerca altceva, o să iasă încă o poveste despre oameni.

Despre oameni care sar în metrou şi vin după tine la o întâlnire care nu-i a lor, după un singur sms. Despre oameni care sar în taxi şi vin până la tine, deşi ziseseşi că te duci tu la ei şi oricum, era treaba ta.

Despre oameni care te sună din Gara de Nord pentru că au minute şi pentru că au intrat în ţară şi pentru că ştiu (?) că voiai să le auzi vocea şi pentru că mai e puţin de tot şi-i vezi.

Am un turn înalt de cărţi citite care-şi aşteaptă rândul la povestire şi un turn nevăzut de poze frumoase care-şi aşteaptă rândul la vedere şi întâmplări frumoase, căci traininguri frumoase, şi tot. Tot despre oameni îmi vine să vorbesc de câte ori deschid “caietul” cu foi veline şi tot despre gesturile lor mici, Andrei, care era să cadă cu tot cu fotoliu, Alina cu profilul ei de Sinead O’Connor, râzând pe holul spitalului nou de pe geamurile căruia se vede biroul.

Am nevoie de atât de puţin ca să mi se mişte sufletul, aş putea scrie asta apăsat cu pixul roşu cu gel pe agenda care adăposteşte povestea vieţii mele.

Şi iar despre cum îţi ies în cale oameni care te fac să zâmbeşti, să te simţi înţeles (“eu am aşa, un fel de pasiune pentru educaţie”), să ţi se umfle inima în piept când auzi că vorbesc frumos despre tine în lipsa ta, să te bucuri că le place cafeaua, să coboare şapte etaje ca să-ţi aducă una şi ţie, să te simţi ca-ntr-o poveste cu Harry Potter pe străduţe improbabile din Centrul Vechi, să te facă până şi să-ţi fie drag să răspunzi la telefon – îmi vine să vorbesc.

Aşa că n-am să scriu încă un post, fiindcă ştiu că orice intenţie aş fi avut la început, când va fi gata se va preface oricum. Într-o altă poveste despre oameni. 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge