You are here: Home > Atitudini, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate > Ne la fel

Ne la fel

Sunt momentele alea când faci nişte lucruri – aceleaşi lucruri – în fiecare zi – cobori aceleaşi scări, îţi prinzi centura de siguranţă în acelaşi loc, îţi fereşti ochii de soare în acelaşi punct de pe traseu, îţi aşezi geanta pe acelaşi umăr, descui aceeaşi uşă, te aşezi pe acelaşi scaun. Lucruri mici, pe care le faci automat şi la care nu mai eşti de mult atent. Iar când devii atent, ţi se pare că zilele sunt identice, că seamănă toate una cu cealaltă, că trece timpul – viaţa ta, în principiu – şi e totul la fel.

Doar că nu e totul la fel.

Nu-i la fel întâlnirea de azi cu cea de acum o lună sau de acum două luni – deşi aţi stat în aceleaşi locuri, începând cu aceeaşi oră.

Nu-i la fel seara când vă bălăciţi picioarele în ligheanul cu apă cu liliac – cu seara când îi şopteşti la ureche – deşi îi spui exact aceeaşi poveste.

Nu-i la fel clipa când îi dai deoparte cârlionţii de pe frunte cu zilele când n-aveai ce da deoparte – deşi în braţe îl iei în acelaşi fel.

Nu-i acelaşi “cel mai frumos lucru” de azi cu “cel mai frumos lucru” de ieri, deşi staţi în aceleaşi fotolii.

Nu-i la fel bătaia de inimă de acum, cu cele de atunci, deşi o numeşti cu acelaşi cuvânt, deşi îţi zâmbeşte la fel şi te cuprinde exect la fel în braţe.

Există – între lucrurile pe care le faci în acelaşi fel, în fiecare zi, multe lucruri altfel, multe nuanţe, multe diferenţe, multe tonuri de alte înălţimi. La care, dacă reuşeşti cumva să fii atent – tot timpul, sau oricum, suficient de des, aproape că poţi vedea cu ochiul liber viaţa pulsând, curgând. Şi dacă nici pentru asta nu se merită să fii viu, atunci nu ştiu pentru ce.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge