You are here: Home > 1 carte pe saptamana, descoperiri, despre VIATA, Dragoste, oameni, recomandari > Extrem de tare şi incredibil de aproape

Extrem de tare şi incredibil de aproape

Îmi place să-i văd pe oameni regăsindu-se, poate că ăsta-i un lucru prostesc, dar ce pot să zic, îmi place să văd oameni alergând unul spre altul, îmi plac săruturile şi lacrimile, îmi place nerăbdarea, poveştile pe care gura nu le poate spune destul de repede, urechile care nu sunt suficient de mari, ochii care nu pot cuprinde dintr-o dată schimbarea, îmi plac îmbrăţişarea, regăsirea, momentul în care încetează dorul de cineva.

Fata aceea frumoasă nu ştia cât e ceasul, se grăbea, a spus “Noroc”, eu am zâmbit, ea a grăbit pasul, cu fusta înfoindu-se în timp ce alerga, uneori îmi aud oasele trosnind sub greutatea tuturor vieţilor pe care nu le trăiesc.

Apoi, din senin, un stol de păsări a trecut în zbor prin faţa ferestrei, extrem de tare şi incredibil de aproape. Să fi fost vreo douăzeci. Sau poate mai multe. Dar păreau o singură pasăre, pentru că toate ştiau exact ce să facă.

Îl urmăream de opt luni şi vorbeam cu oamenii cu care vorbea el, încercam să aflu totul despre el, aşa cum şi el încerca să afle totul despre tine, oare şi el încerca să te găsească la fel cum şi tu încercaseşi să mă găseşti, mi s-a frânt inima în mai multe bucăţi decât din câte era făcută, de ce nu pot oamenii să spună ce simt la timpul potrivit?

… o sărutasem pe Anna pentru ultima oară, îmi văzut părinţii pentru ultima oară, vorbisem pentru ultima oară, de ce oare nu învăţasem să mă comport ca şi când aş şi făcut totul pentru ultima oară?

I-am zis: Vreau să-ţi spun ceva.

A spus: Poţi să-mi spui mâine.

Nu îi spusesem niciodată cât de mult o iubeam.

(…) M-am gândit s-o trezesc.

Dar nu era nevoie.

Vor mai fi şi alte nopţi.

Şi cum să-i spui “te iubesc” cuiva pe care-l iubeşti?

M-am întors şi eu pe-o parte şi am adormit lângă ea.

Iată mesajul tuturor lucrurilor pe care am încercat să ţi le spun, Oskar.

Mereu e nevoie.

Te iubesc,

Bunica.

Nu cred în Dumnezeu, dar cred că lucrurile sunt extrem de complicate, iar faptul că ea avea grijă de mine era cât se poate de complicat. Dar era şi extrem de simplu. În singura mea viaţă, ea era mami a mea, iar eu eram fiul ei.

Cartea douăzeci şi unu.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge