You are here: Home > Atitudini, Cauze, de prin oras... > Cum să faci lumea puțin mai bună, ghid practic

Cum să faci lumea puțin mai bună, ghid practic

Astăzi a fost ceremonia mea de absolvire a clasei a XII-a. Mai departe, vreau să dau admitere la Medicină, să mă fac medic și să ajut și eu oameni. Știu că e nevoie de multă muncă, dar asta nu mă sperie; până la urmă de muncit am muncit și până acum. Faptul că cineva a crezut în mine destul încât să mă ajute să termin liceul m-a făcut să cred că poate ceea ce visez eu se poate realiza

O cheamă Andreea și a fost bursiera noastră timp de doi ani de zile. Locuiește în celălalt capăt de țară, în județul Dolj – motiv pentru care nu am vazut-o niciodată în carne și oase. Ne-a adus în schimb unele dintre cele mai mari bucurii, dându-ne sentimentul că să facem lumea un pic mai bună nu e totuși chiar așa de greu.

Când am aflat despre Fondul de Burse – unul dintre proiectele Fundației Comunitare (o inițiativă dragă mie, încă de la apariție) – am sărit în sus de bucurie. Fiindcă Fundația Comunitară este aici, acasă. Iar prin Fondul de Burse se pot întâmpla lucruri bun pentru copii de aici, de lângă noi.

Mai exact, “Fondul de Burse va fi deschis pentru tinerii cu aptitudini înalte ce urmează ciclul gimnazial sau liceal. Ne dorim să sprijinim în performanță cel puțin 6 bursieri cu 150 lei/ lună, timp de 12 luni”.

Personal, am chiar mai multe idei de implicare și sprijinire a acestor copii, așa că lucrăm în echipă la ceva frumos care li se adresează.

Dar ca să poată exista copii sprijiniți (să meargă la concursuri, să aibă materiale cu care să picteze, echipament sportiv cu care să exerseze, substanțe cu care să facă experimente sau acces la resurse cu informații de ultimă oră din care să învețe), ar trebui ca mai întâi să existe un Fond de Burse.

Și aici ajungem exact la lucrul pe care îl puteți face voi: înscrieți-vă ca Susținători ai proiectului – la Swimathon!

Swimathon-ul este un eveniment de strângere de fonduri care se întâmplă pe 6 iulie, între 15.00 și 18.00 la Ștrandul Municipal. Niște oameni curajoși (și cu condiție fizică) înoată – fiecare pentru o anumită cauză, iar alți oameni inimoși recompensează lungimile de bazin parcurse de către înotătorii cauzei alese – cu o sumă (fixă sau variabilă, în funcție de propria opțiune).

Eu mai zic numai atât:

Peste câțiva ani, copiii ăștia ar putea avea expoziții deschise la care să mergem împreună; ar putea avea concerte pe care le-am asculta cu plăcere; ar putea crea propriile lor companii; sau ar putea organiza ediția din 2020 a Swimathonului, pentru a ajuta la rândul lor alți copii.

Oare cum ar fi?

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge