You are here: Home > Atitudini, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate, oameni, Psihologie > Durerea se uită

Durerea se uită

… mi-a spus azi cineva dintr-un grup de consiliere şi-apoi a zâmbit; şi am vorbit despre frici în loc să vorbim despre planuri de carieră; despre copii de nouă ani, despre destin şi de ce se tem oamenii să se ducă la psiholog, deşi le-ar face bine.

Nu te grăbi, mi-a spus, aşa că nu m-am grabit deloc. Şi-am apucat să respir şi în treacăt să mă reîntâlnesc un pic cu mine.

Nu vreau să vin la tine, i-am zis, şi nici nu ştiu de ce am zis asta; probabil fiindcă voiam să mă bată vântul în tihnă. Aşa că ne-am dus pe marginea drumului, că şi-acolo se bea cafea şi-am vorbit despre educaţia incluzivă şi de ce ar fi bine de n-ar exista evaluare.

Mai întreabă-mă, mi-a zis, aşa că am continuat să pun întrebări şi să încerc să pun cap la cap ce-mi răspunde, ca să pot înţelege ce vrea, la ce se aşteaptă şi dacă eu sunt omul care îi poate da ceva din ce-a zis. Când mă gândesc acum, îmi dau seama că vorbeşte pătrat, nu ştiu cum să zic; adică într-o linie dreaptă, înspre un colţ; iar ceea ce spune se aşează frumos în forme geometrice, in ritmul în care deschide larg ochii mari, râde cu toţi dinţii şi-şi dă din când în când părul după ureche.

Steluţa trebuia să se transforme într-o bomboană, mi-a zis, dar pe urmă s-a răzgândit. Şi s-a transformat în două. Şi eu am reuşit să nu cad de pe scaun de râs; şi de uimirea că de unde a putut scoate o asemenea minune de exprimare. Şi am căzut de acord mai târziu că probabil, şi dacă nu ar şti tabla adunării cu cinci, educaţia lui îşi merită investiţia numai pentru ideile astea pe care le emite uneori.

Durerea se uită, ne-a zis, şi nu ne-a înduioşat doar pentru că ştiam cu toţii că nu vorbeşte din cărţi, ci o trăise din plin pe propria piele; ci mai ales şi în primul rând pentru că spunând asta, ochii îi zâmbeau împăcat.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge