You are here: Home > din cartea mea cu povesti colorate, evenimente, povesti in soapta > ”Primavara” lung răsună prin văzduhuri cadenţat

”Primavara” lung răsună prin văzduhuri cadenţat

– neaşteptată postare de Paşte de la mine pentru voi –

Lucrurile stau cam aşa: Paştele nu-i sărbătoarea mea preferată; şi nici cu urările nu mă omor, că oricum toată lumea trimite tuturor – sms-uri, statusuri pe Facebook, imagini pe Tumblr (şi mai noi pe Pinterest), an so on and so forth.

Cu toate astea, de Paşte am şi eu câteva damblale, ca tot omul sănătos la cap.

Una dintre ele este noaptea de înviere. Lumina din lumină. Sentimentul comunităţii. Împărţitul curţii unei biserici / mănăstiri (în funcţie de cât de inspiraţi suntem de la an la an) – cu alţi oameni, inspiraţi şi ei, copacii înfloriţi, mâncatul păştii la 2 noaptea şi tot aşa (pe larg de spre asta, aici).

O alta, de când am copil stătător în picioare şi vorbitor, e vopsitul de ouă împreună cu el. Fie că-s numai 6, fie că îi vopsesc lui ouă mici, de prepeliţă, să tot fie vreo 3 ani (4 cu ăsta) de când vopsim ouă.

Ar mai fi vreo câteva, tradiţii de familie mai vechi (vizita pe maul lacului, la ai noştri) sau mai noi (masa afară, în curte, la părinţii lui Nanu).

De toate astea, însă, mă pot ocupa liniştită, fără să fac din ele motiv de poveste publică.

Ei bine, azi, ceva m-a convins să vă zic totuşi şi vouă câteva – din alea bune, de Paşte. Ceva-ul meu are două părţi: prima e cel mai frumos cadou pe care l-am primit în ultimul timp (sosit acum două zile, “de iepuraş”, de la Sorina). Iar a doua e – vedeţi voi ce, click pe link (primit de la soţul meu, azi).

Să înviaţi frumos, dragilor! Să vă iubiţi viaţa ca şi cum ar fi preţioasă, ca şi cum ar avea un sens, ca şi cum ar fi un dar, ca şi cum ar fi o minune. Căci aşa şi e!

Sursa foto.

Related Posts with Thumbnails
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge