You are here: Home > despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate, povesti in soapta > Firmituri

Firmituri

Feţele de masă roşii cu buline albe mă fac să zâmbesc mai mult decât cele albe cu buline roşii.

Mi se pare strigător la cer să nu cauţi frumuseţea cu lumânarea; dar acum ştiu că e din cauză că aşa sunt eu construită. Şi că pentru alţi oameni, alte lucruri sunt mai importante, cum ar fi curajul de a-ţi exprima propria opinie, sau faptul că afirmaţiile celorlalţi TREBUIE să aibă sens, sau fidelitatea faţă de propriile valori.

Chez Madeleine e un nume frumos cu ferestre frumoase, dar fără cornuri cu unt şi fără muzică melodioasă n-are cum fi tot ce-ar putea să fie, dragilor, se aude acolo?

Unii oameni sunt pur şi simplu prea deştepţi pentru secolul ăsta; mă refer, desigur, la Adrian şi la Sorina. Iar alţii sunt pur şi simplu din cale-afară de norocoşi să-i cunoască şi iubească – mă refer, desigur, la mine.

Uneori până şi părinţii tăi te pot surprinde, iar alteori când e ordine pe birou e ordine şi-n cap, fix cum scrie la carte. Iar alteori ţi se aduce aminte că n-ai pozele de la Starbucks sau că oameni dragi ţie – cum îs Cornelia şi Ana – se cunosc între ei şi au amintiri comune.

E foarte simplu să treci cu vederea toate miracolele mici, dragostea, viaţa; dar revelaţia mea recentă e că e tot atât de simplu şi să nu. Nu-i deloc complicat să-l vezi pe cel de lângă tine mereu cu ochi proaspeţi, să ştii, fix în clipa în care se-ntâmplă, că zâmbetul cu ochii al prichindelului tău e unul dintre cele mai preţioase lucruri care ţi-s date şi să faci loc în aceeaşi zi cu treabă unei jumătăţi de oră de prietenie şi unei îmbrăţişări în tocul uşii.

Iar firmiturile de gânduri şi de bătăi de inimă, deşi micuţe cât un vârf de ac, sunt cele care dau vieţii culoare. Şi miros. Şi gust.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

2 Responses to “Firmituri”

 1. victoria says:

  Frumos!

 2. irina says:

  Mulţumesc, Vicky! 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge