You are here: Home > 1 carte pe saptamana, recomandari > Pe scara înţelepciunii, încă o treaptă

Pe scara înţelepciunii, încă o treaptă

E ceva cu cărţile de la All de îmi ţin companie pe drumurile (lungi) pe care le am de făcut…

A 8-a treaptă a înţelepciunii” a lui Stephen R. Covey a fost a doua şi ultima carte din cadrul campaniei vALLuntar a Editurii All şi m-a însoţit pe drumul spre Sibiu.

O să zic din start că e o carte care mi-a depăşit aşteptările – ajutată puţin şi de faptul că am început să o citesc cu preconcepţia că e o carte “tehnică” şi că nu are cum să mă mişte emoţional. Şi asta (preconcepţia) în ciuda faptului că e citată şi răscitată în literatura similară din domeniu.

Ori cartea tocmai asta face. Tocmai asta a făcut în cazul meu: m-a mişcat emoţional.

(Paranteză rotundă: nu ştiu dacă sunt eu mai norocoasă decât prevede legea, dar şi această a doua carte a ajuns la mine fără mari peripeţii sau ocoluri, fără să se rătăcească sau să se întoarcă).

“A 8-a treaptă a înţelepciunii” este o carte despre cum să-ţi găseşti “vocea” şi cum să-i ajuţi pe alţii să-şi găsească vocea, la rândul lor.

E o carte scrisă parcă pentru mine.

Cognitiv, e o carte simplu de înţeles şi de urmărit, care are un fir roşu şi abundă de informaţii cu sens.

E însoţită de o serie de filmuleţe la care se face referire în fiecare capitol (şi care pot fi descărcate tot de pe site-ul All, mai precis de aici – linkul din josul paginii).

De asemenea, are o mulţime de poveşti despre oameni frumoşi care au scris istoria, dar şi exerciţii simple pe care le poţi face dacă vrei să aprofundezi conceptele prezentate.

E o carte pe care o citeşti de mai multe ori, cu şanse mari să mai înţelegi câte ceva în plus de fiecare dată. Cel puţin eu, una, asta am de gând să fac.

A unsprezecea carte.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge