You are here: Home > Atitudini, calatorii, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate > În Sibiu, primăvara

În Sibiu, primăvara

Să-ți strălucească ochii de idei frumoase, dar să nu le poți posta, nu înainte să termini recenzia pe care ai început-o de dimineață și, în celălalt dashboard, exercițiul care va apărea mâine dimineață.

Să te minunezi cum sutele de kilometri și ani întregi se topesc instantaneu odată cu zâmbetul “bine-ai venit bine te-am găsit ce mai faci ce-ai mai trait da și eu la fel îmi ești dragă ești echilibrul meu”.

Să schimbi replici pe messenger și comentarii pe Facebook cu un om care stă în aceeași casă cu tine și căruia știi că îi este la fel de somn; și știi asta fiindcă l-ai vazut, bineînțeles, acum cinci minute.

Să constați, îmbrăcat fiind și ridicat de la masă să pleci, că a intrat pe ușă un om pe care nu l-ai mai văzut de un an și el să zică unde pleci? un’te duci? așează-te-napoi să povestim! Și întoarcerea asta să te bucure ca pe un copil care-a primit deodată încă o porție din desertul lui preferat.

Să savurezi o dimineață frumoasă – afară în foișor – cu mâinile aproape înghețate în jurul unei cești de cafea (deși în rest nu ți-e deloc frig), clipind încet și rar, ca să nu sperii lumina, să nu sperii liniștea, cu gândul când aici, când aiurea, întrebându-te dacă-și mai bea cineva cafeaua afară în același timp, în alt loc (sau a zis numai așa).

Să taci și să asculți cum a o sută cincizecea oară cineva reinventează roata entuziast crezând că-i primul din istorie și că înaintea lui n-a mai trecut nimeni pe-acolo; și să aștepți cu o răbdare pe care nu știi de unde-o ai să vină momentul în care o să puteți construi ceva împreună.

Să-ți aduci aminte într-o clipă scurtă cât un vârf de ac – cât de dragi ți-s oamenii care te pot face să râzi – să râzi în hohote, și tare și din toată inima, ca și cum nimic pe lume n-ar fi grav și negru și definitiv.

Să străbați Sibiul la pas, în lumina după-amiezii, înconjurat de douăzeci de oameni, și cu toate astea singur – singur la modul senin, la modul în care nu mai este nimic între tine și bucuria ta, între tine și dragostea ta pentru orașul ăsta atât de la capatul lumii (tale) așezat.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge