You are here: Home > din cartea mea cu povesti colorate > povesti in soapta

povesti in soapta

Suflu praful virtual de pe dashboard, ca nu mai am loc sa-mi pun nici varfurile degetelor, d-apoi gandurile; si-ncerc sa vad daca mai stiu cum se face treaba asta cu povestitul.

Problema nu-i ca nu-i ce zice, problema e ca-i asa de mult de zis, ca nu stiu unde-i inceputul si incotro e “marea de povesti” spre care ar trebui sa curga… in fine.

Ma simt de parca as sta pe jos, cu picioarele stranse sub mine (desi fizic nici macar nu-mi mai amintesc de cand nu-mi mai e accesibila pozitia asta) si peste tot in jur as avea bucati de foi colorate cu inceputuri de poveste. N-apuc sa termin una de zis, de asezat “la locul ei”, ca imediat apare alta si-apoi alta si alta.

O sa va povestesc, cand o sa mai treaca un pic de timp, cum se produce maturizarea de la patru la… (poate) paisprezece ani – in aproximativ doua zile; cum e sa te indragostesti impotriva vointei tale, cand te astepti mai putin; de ce sa nasti intr-o maternitate privata, in ciuda faptului ca e asa un lucru snob; cum se poate schimba intr-o noapte felul in care-ti privesti soacra;  daca e posibil sa nu te pierzi pe tine sub un munte de pampersi si servetele umede; cum e sa-ti petreci ziua de nastere intepat in vena de trei ori si cum e sa ti-o petreci inconjurat de oameni dragi si tort cu maci pictati; cum e sa let go cu adevarat si-apoi sa descoperi cum zburatul pana la cer pentru care luptai asa mult – se intampla la fel de usor ca respiratul.

Si iar, despre minuni mici si minuni mari, despre minuni vechi si minuni noi si minuni vechi privite in lumina noua o sa va povestesc.Cand o sa mai treaca un pic de timp, si o sa se aseze toate la locul lor.

Sau doar o sa le zic pe toate in soapta si o sa presupun ca le-ati auzit…

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

6 Responses to “povesti in soapta”

 1. ines says:

  Dacă plănuiești să le spui în șoaptă, să știi că eu plănuiesc să stau cu urechile ciulite. Și ai uitat să menționezi ca stai PE IARBĂ cu picioarele strânse sub tine! 😀

 2. irina says:

  @ Ines: buun, asta e cat se poate de bine 🙂 .

  da, da pe iarba. uite, pentru comentariul tau dragalas:

  “Iarba este aşa de frumoasă
  pentru că ea nu stă niciodată în casă,
  pentru că respiră aerul curat
  pe care dimineaţa i l-a lăsat

  Deşi un fir, cu încă un fir,
  atunci când adie vântul,
  fac să pară că iarba mai are puţin
  şi lasă în urmă pământul”
  🙂

 3. ines says:

  😀 Irina cea plină de poezie!
  .-= Ultimul blog de la ines ..Ce-şi doresc femeile?! =-.

 4. Mari says:

  Sa nasti intr-o maternitate privata nu e un lucru snob. Chiar deloc!

  Doar ca este o problema, din pacate: maternitatile private de la noi nu sunt pregatite pentru situatiile mai grave. In cazul in care apar probleme la nastere si sunt necesare interventii complexe de urgenta, mama sau bebelusul sunt transferati tot la maternitatea de stat. 🙁

 5. irina says:

  @ Ines: da, face parte din farmecul meu… 😀

 6. irina says:

  @ Mari: asa este. si mai sunt inca vreo cateva neajunsuri. dar macar e un inceput de alternativa…

Leave a Reply

CommentLuv badge