You are here: Home > alegeri, Atitudini, calatorii, despre VIATA, din cartea mea cu povesti colorate > sa creez

sa creez

Sa creez a fost mereu important pentru mine, desi n-am stiut asta intotdeauna.

In clasa a IV-a cream spectacole-surpriza pentru parinti, intr-a X-a martisoare personalizate – cu telefoane zambarete si loc pentru mesaje scrise – ca sa insemne ceva pentru cel care le primeste si ca sa nu poata fi pur si simplu date mai departe. (Iar Ionut imi jura ca si la 60 de ani va purta in portofel martisorul de la mine).

Nu stiu DE CE e atat de important sa creez. Poate e un fel in care ceva din mine poate ramane, poate fi dat mai departe, cum ar zice Yalom. Poate e o incercare de a obtine aprecierea celorlalti.

Desi nu cred. In primul caz satisfactia ar fi mult intarziata, in al doilea caz ar depinde de reactiile celor din jur.

Ori nu e asa.

Sa creez imi aduce bucurie IMEDIAT, pe loc si INDIFERENT de reactia celorlalti.

Ma simt bine cand pot face o surpriza, lasa un mesaj, compune un text; cand pot crea un curs, gasi un titlu, inventa un aranjament nou pentru decoratiuni vechi.

De fapt, ca sa fiu sincera, NU ma simt bine cand nu pot face asta, cand nu am libertate de miscare sau cand sunt inconjurata de un zid solid de negativism.

Nu pot canta, compune melodii, iar desenele mele n-ar putea fi expuse nici macar la gradinita, dar m-am obisnuit de mult cu ideea ca talentele pe care le am nu sunt in aceste domenii.

Scena pe care ma pot desfasura oricand cu placere si mai ales cu usurinta – o reprezinta ideile, proiectele, cuvintele. Aici pot crea oricand ceva nou, minunat, original. Aici nu doar ca-mi place sa fac ce n-a mai facut nimeni inaintea mea, dar e ca si cum ceva din mine nici nu-mi da voie sa merg pe drumuri deja batute, ori care se regasesc pe toate hartile. Aici ma vad “nevoita” sa urmez hartile mele secrete, unde directia o da cea mai colorata si surprinzatoare tusa de imaginatie, iar compasul e mai ales inima.

Las mereu o bucatica din mine, in orice creez. Nu pentru ca sunt perfectionista, nici pentru ca sunt pretentioasa, nici pentru ca sunt orgolioasa, ci pentru ca sa creez este foarte important pentru mine.

Si pentru ca, desi uneori incerc, nu pot face altfel.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge