You are here: Home > Atitudini, descoperiri, despre VIATA, Dragoste, evenimente, oameni, recomandari, relatii > Am copil

Am copil

Pe biletelul cu asteptari de dimineata am scris ca imi doresc sa fie un eveniment pe care sa-l traiesc ca si participant, ca parinte venit acolo cu partenerul de viata, ca imi doresc sa le privesc pe toate cu ochi proaspeti si noi, ca si cum le-as vedea pentru prima oara.

Nu stiam ca bucuria revederii unui om drag se va prelungi pana seara, la Panoramic, dandu-ne prilejul sa legam anii in care nu ne-am vazut prin insule luminoase de caldura – in care ne vedem.

Nu stiam ca prin simplul fapt ca ma uit la o esarfa ce flutura intre doi oameni voi constientiza mult mai usor RELATIILE care exista intre noi.

Am privit cu bucurie un om despre care credeam ca traieste dupa imperativul “crede si nu cerceta” – prezentandu-se la intalnirea cu noi cu un sac de cercetari despre creier, neuroplasticitate si experiente emotionale intense si m-am bucurat ca un copil sa citesc ca meditatia produce transformari fiziologice ale creierului (si – de altfel, si rugaciunea).

M-am surprins zambind interior cu bucurie la fiecare constientizare a lucrurilor frumoase care SE INTAMPLA deja intre noi si copilul nostru, dar si oftand de usurare la cele mai putin frumoase care nu se intampla numai la noi. Mi-am dat seama, ascultand-o pe Monica povestind despre fiica ei de 1 an si o luna – ce copil MARE avem si CAT DE MULTE experiente am traversat impreuna si cat de multe am invatat noi ca parinti de la un astfel de copil cum este el si cat de fascinant este totusi felul in care stie sa ceara ce are nevoie, chiar si cand spune “Mami, in primul rand, eu incepusem deja sa vorbesc si te rog mult lasa-ma sa termin ce aveam de spus” – chiar daca asta nu-i deloc comod pentru “Mami”, mai ales ca “Mami” sunt eu.

Nu era printre asteptarile mele de dimineata sa ma bucur de un pahar de fructe cu ciocolata adus de barbatul cu care eram, nici sa stau, asezata intre el si prietena mea, savurandu-le laolalta cu soarele de primavara si cu motivele copilaresti de ras cu gura pana la urechi – numai pana trece pauza.

O sa le privesc insa pe toate ca pe niste bonusuri si o sa-mi consider asteptarile de dimineata cu mult depasite, felicitandu-ma ca am fost la conferinta “Ai copil” (ca despre ea este vorba), bucurandu-ma ca mi-a revenit cheful de dezvoltare personala si multumindu-i lui, ca am fost impreuna, Almei, ca mi-a mentinut vie dorinta de a merge, si lui Ines, stie-ea-de-ce.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Am copil”

  1. ines says:

    Mă bucur că s-a dus cine trebuia.

Leave a Reply

CommentLuv badge