You are here: Home > alegeri, Atitudini, despre VIATA, Psihologie, recomandari > On parenting

On parenting

Pentru ca traiesc adesea zile intregi cu ochii inchisi si doar uneori mi se intampla sa-mi amintesc si sa-i deschid; pentru ca am uneori senzatia ca daca bag capul in nisip, nimeni nu ma vede; pentru ca prea des pretind ca ceea ce fac eu – sunt alegerile mele si pe el nu-l influenteaza; pentru ca atunci cand deschid ochii, inteleg ca, de fapt, suntem modele pentru copiii nostri si ca nu discursurile noastre motivationale ii formeaza, ci actiunile noastre; lucrurile pe care le facem in mod repetat si felul in care le facem – le transmit mesaje puternice despre ceea ce noi consideram important si demn de luat in seama. Pentru ca tin minte si acum ziua cand mama mi-a spus “fa-te orice, numai NU inginer”; pentru ca, desi nu voiam sa ma fac inginer, era placuta ideea de a fi ca parintii mei.

Nu, nu pentru ca admir calitatea literara a versurilor, ci pentru ca ma socheaza totusi momentul in care cere “programul lui pe calculator” si cand il primeste se intoarce spre mine cu fata radiind si spune “mami, acum lucrez si eu. EXACT CA TINE!“.

Sunt ochi micuti atenti la tine

Ce te privesc noapte si zi;

Urechi micute care sorb

Tot ce spui tu, orice ar fi.

Sunt maini micute, care vor

Sa faca tot ce faci, ca-i bine,

Si-un copilas care viseaza

Sa fie intr-o zi ca tine.

Un copilas cu ochii mari

Crede ca tot ce faci e bine

Si te priveste cu nesat

Noapte si zi,

numai pe tine.

Tu esti exemplu pentru el in tot ce faci,

Orice ar fi

Si copilasul tau asteapta

Sa-ti fie asemenea-ntr-o zi”.

Gasita aici.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

One Response to “On parenting”

 1. Acidofilus says:

  Copii nostri sunt sugative de infirmatie, si ne imita in tot ceea ce facem, ne iau ca modele, fie ca vrem sau nu. E important ce si cum vorbim in prezenta lor , dar mai ales ceea ce facem. Am constatat asta la fetita mea, care ma imita in tot ceea ce fac, incearca sa devina ca mine
  .-= Ultimul blog de la Acidofilus ..Resveratrol Plus – 126-50 Lei =-.

Leave a Reply

CommentLuv badge