You are here: Home > alegeri, Atitudini, calatorii, despre VIATA > Post calatorie

Post calatorie

De absolut fiecare data cand fac cateo calatorie, o iesire, ceva iesit din rutina vietii de zi cu zi imi spun: “uite! vezi cat e de usor? aminteste-ti mereu cat e de usor!”

De fiecare data cand se intampla din nou am senzatia ca mi-am petrecut timpul dormind – de la ultima iesire incoace.

De fapt, nu stiu daca e asa. Nu stiu cat de rar e prea rar. Nu stiu care e doza de rutina – “acceptabila”.

Da, daca ar fi sa am acum o singura dorinta, aceea ar fi sa-mi amintesc. Sa-mi amintesc cum ma simt cand ajung in cate un loc in care nu credeam sa ajung, cand fac cate ceva ce parea greu. Fiindca par sa uit tot timpul secunda ce desparte experienta care era numai in gand – de cea pe care brusc o traiesc – prin toate simturile.

Nu ma pot opri sa ma intreb cu ce sunt acum mai buna. Cu ce sunt mai bogata. Cu ce sunt acum mai… altfel decat eram in dimineata in care am plecat, sau in seara in care stateam in Calafat si admiram apusul si inima imi batea numai la gandul a ce va urma sa se intample – de a doua zi incolo. Nu sunt sigura ca am un raspuns. Nu sunt sigura ca am, intr-adevar acces la niveluri diferite de constiinta. Nu sunt sigura ca alte experiente aici, acasa, n-ar fi facut pentru mine acelasi lucru. Nu stiu.

Dar cumva, ceea ce inteleg (si cred) acum este ca au devenit la fel de… “posibile” alte experiente care pareau din alta lume. Ideea ca as putea ajunge – in Peru, in Canada, in Egipt, in Africa – cumva incape deodata in mintea mea – dincolo de nivelul teoretic – mai aproape de nivelul teoretic – la un nivel al unei experiente POSIBILE. Si devine doar o problema de alegere – asa cum sa merg “acasa” – la parintii mei e o problema de alegere: nu-mi pun nicio clipa problema ca NU AS PUTEA face asta daca si cand as vrea sa o fac.

Si daca – dincolo de pozele frumoase, de bomboanele in forma de inima si de coktailul din sampanie si visinata – imi ramane asta, eu zic ca tot e ceva.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

4 Responses to “Post calatorie”

 1. Fane says:

  Foarte frumos spus… bravo.

 2. irina says:

  @Fane: Multumesc :”>

  Imi imaginez ca si tu ai de povestit cateva experiente… 😛

  Cum e, cand te intorci?

 3. Mari says:

  Da mai….exact asa am simtit si eu: ca de fapt e mult mai usor. Nu credeam sa mai urc anul asta pe un varf de munte si ori de cite ori incercam sa pun la cap toate lucrurile care ar trebui sa se intimple nu imi iesea decit ca nu stiu cum sa fac sa le potrivesc. Dar….pentru ca Universul stie mai bine…m-am trezit simbata pe varful Ciucas. Multumesc pe aceasta cale Universului >:D<

 4. irina says:

  @Mari: da, da, da, exact! Este mult mai usor decat ne-am obisnuit sa credem 🙂 .

  Felicitari pentru Ciucas! Si pentru ca incepi sa lasi Universul sa-ti faca mai multe bucurii 😛 .

Leave a Reply

CommentLuv badge