You are here: Home > alegeri, Atitudini, Dragoste, liste, recomandari > Cafeaua care

Cafeaua care

Cafeaua care face sa-mi tremure mana cu care scriu – si din care beau totusi o cana si jumatate in plus pentru ca… nu stiu. Pentru ca miroase bine, pentru ca are gust bun si pentru ca imi place ce spune despre mine faptul ca o beau.

Gladwell ar zice ca o beau pentru ca mama si tata o beau de cand eram eu foarte mica. Pentru ca aveau un ritual intreg; pentru ca a bea cafea sambata dimineata si duminica dimineata erau confortul, relaxarea si recompensa pe care si le acordau.

Poate. Probabil, de fapt. Nu-i deloc exclus.

Cafeaua pe care o beau dimineata (si nu doar dimineata) si care imi re-creeaza confortul, relaxarea si recompensa – ca e week-end. Sau ca stau, pur si simplu si ma destind.

Cafeaua facuta de Tata, din care imi torn, ca in copilarie, jumatate de cana, chiar daca apoi mai beau inca doua.

Cafeaua bauta afara, in aerul racoros al diminetii – intr-o periada in care “racoros” este sinonim cu “foarte placut”, “confortabil” si chiar cu “iesit din comun”.

Cafeaua la care se rade mult, la care se fac glume despre greutatile vietii, despre lucrurile serioase, despre treburile pe care le avem de facut, dar si despre noi – unii despre altii – caci ironia este aproape unica forma de agresivitate tolerata si adoptata aici.

Cafeaua la care Mama fumeaza, la care a fumat dintotdeauna, la care daca n-ar mai fuma mi s-ar parea, cred, foarte ciudat; la care “cat fumez o tigara” e o unitate de timp la fel de serioasa si de cunoscuta ca oricare alta.

Cafeaua al carei miros este pentru mine sinonim cu “la mama acasa”  – asa cum pentru mama este mirosul de ceapa prajita facut de buni intotdeauna cand gateste cate ceva.

Cafeaua pe care o face intotdeauna altcimeva (pe care, deci, NU AM CUM s-o fac eu, chiar daca stiu “tehnic” cum se face) – asa cum acasa o face altcineva – Mama, sau Tata, dupa cum se nimereste.

Cafeaua care, dupa ce-o beau, face sa mi-o ia inima la galop si sa-mi tremure mana cu care scriu, dar pe care o beau totusi, nu stiu de ce. Sau…

(Imagine de aici.)

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge