You are here: Home > alegeri, Atitudini, descoperiri, despre VIATA, oameni, relatii > ceva in neregula

ceva in neregula

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care le am de invatat este sa incetez sa pretind ca e totul in regula, cand de fapt nu e.

Felul asta de a fi care mi-a devenit o a doua natura ma face sa traiesc asa de mult in debara, intr-un spatiu stramt cu lumina stinsa, unde furia si dezamagirea si frustrarea sunt bine pastrate si adunate, felie cu felie, pana nu mai incap, pana nu mai e loc.

Imi ajunge.

Panica de a spune ce simt, cand celalalt ma intreaba – incepe sa fie mai mica – tot mai mica in comparatie cu ce inseamna de fapt sa NU spun. Cu lipsa de onestitate pe care a “nu spune” o presupune – o lipsa de onestitate fata de celalalt, caruia adesea ii spun “prieten”; o lipsa de onestitate mai ales fata de mine, care incepe sa doara chiar mai rau.

Imi place sa fiu fericita, sa gasesc lucruri frumoase, de care sa ma bucur, sa zambesc si sa zbor, sa ma entuziasmez si sa creez, sa gasesc sensuri, sa invat si sa cresc.

Dar uneori nu sunt. Uneori nu gasesc. Uneori nu pot. Uneori nu mai stiu. Uneori nu vreau. Uneori nu inteleg ce vrea celalalt de la mine. Uneori ma doare ca naiba ceva ce spune, face, nu spune sau nu face cineva. Uneori am senzatia ca nu contez; ca fix atunci cand am mai mare nevoie, nu are cine sa-si faca timp pentru mine. Uneori nu stiu si nu pot sa cer ce-i al meu.

Nu se intampla, in realitate, nicio tragedie cand vorbesc. Imi dau tot mai des seama de asta. Relatiile nu se incheie. Oamenii nu pleaca ingroziti. Nimic nu se rupe. Ba chiar dimpotriva: lucrurile se deblocheaza si se dezleaga. Ceea ce iese la suprafata nu-i intotdeauna frumos, luminos, armonios colorat. Dar o greutate imensa se ridica si dispare pe urma. Habar nu am cum. Mi se intampla doar sa ma trezesc ca respir mai usor. Ca ceea ce numesc “relatie” e mai solid si mai adevarat; mai putin in capul meu si mai mult intr-o realitate vizibila pentru amandoi (sau pentru amandoua).

Si lucrurile, cumva, incep sa fie in regula. Cu adevarat.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

4 Responses to “ceva in neregula”

 1. Fane... cine-i Fane ? says:

  O gramada de NU-uri in postul acesta, cred ca e chiar un record la tine, pe care te stiu cu inclinatii firesti spre DA-uri. Poate si din cauza ca ai scris asta pe la 4 dimineata… O cafea fierbinte si un zambet si apoi o mutime de DA DA DA in care sa crezi si mai vorbim dupa.

 2. irina says:

  @Fane: Vezi? exact despre asta vorbesc? Faptul ca ma stii cu inclinatii firesti spre “da”-uri, nu inseamna ca uneori am asa un chef sa zic “nu”; iar faptul ca NU zic imi face rau mie si – pe termen lung si celuilalt…

 3. dia says:

  I always knew you had it in you… you “so damn happy” fairy.
  Cred ca este mai usor si pentru noi, ceilalti (cei not-so-damn-happy per se) sa intelegem lumea cand the mother of all fairies ne dezvaluie lucruri dintr-astea. Adica daca tu ai voie sa fii “NU in regula” uneori, cred ca si noi avem voie sa fim “in regula” uneori.
  Thank you for that.

 4. irina says:

  @Dia: acum, dupa aproape o saptamana, nu mai aud “ce bine ca iti este rau si tie” cand citesc comentariul tau 🙂 .

  Traind asa de mult cu indoielile, mi se pare firesc sa le am. Uit prea des ca din exterior lucrurile se vad altfel.

  Dar, asa cum iti spun mereu, dupa ce e in neregula, o sa fie in regula 😛 . Ai grija de tine!

Leave a Reply

CommentLuv badge