You are here: Home > calatorii, despre VIATA, Dragoste, evenimente, recomandari > Creionul cu care imi scriu viitorul

Creionul cu care imi scriu viitorul

O sa scriu scurt si luminos despre intalnirea familiei SPER la care am mers ca si oaspete – “ca sa-l cunosc pe Adrian – in carne si oase” – mi-am spus eu, fiindca aveam nevoie de un pretext.

O sa scriu despre cladirea Facultatii de Psihologie din Bucuresti, aurie si calda pe interior, in care pentru trei zile m-am simtit ca acasa, si cand ma plimbam pe holurile ei ascultand muzica si cand stateam in amfiteatrul Radulescu-Motru putand, daca intindeam mana, sa ating oameni ale caror carti mi-au deschis usile psihologiei, acum 11 ani (Irina Holdevici, Mihaela Roco, Ion Mînzat), uimita ca oamenii acestia sunt reali si se afla la doua respiratii distanta de mine.

O sa scriu despre “mama Mitrofan“, in fata careia imi scot si acum in gand palaria,  omul al carui har te cuprinde pe loc, care a reusit sa ma tina “lipita” de povestea ei – pe care cu mari emotii o citea de pe niste foi printate – poveste care simteam cum se revarsa direct din inima in inima.

O sa mai scriu despre oamenii aceia tineri care au curajul sa exploreze domeniile care ii pasioneaza, indiferent daca sunt domenii noi sau carari nebatute si despre cum curajul acesta se datoreaza de multe ori unei in-curaj-ari (dupa care tanjesc adesea si pe care nu mai stiu unde s-o caut…) .

O sa scriu despre cum experienta aceasta mi-a trezit dorinta si entuziasmul de a pune din nou mana pe CREION. Acela cu care imi scriu viitorul. Si a incepe sa astern pe “hartie”: “asa…” si “asa…” vreau sa fiu si eu. Cand voi fi… MARE.

(Despre Adrian n-o sa scriu (ca am vorbit destul). O sa-i multumesc doar, in soapta, ca mi-a dat vreo doua… raspunsuri. Si mi-a insinuat in minte o noua serie de intrebari).

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

2 Responses to “Creionul cu care imi scriu viitorul”

 1. laura says:

  …bineinteles ca s-au gasit, pana la urma, cele 2 locuri “indisponibile” initial la conferinta!;) A, si vreau si eu un creion…cu care sa-mi scriu viitorul, poate chiar sa scrie singur si sa ma inspir…:D

 2. irina says:

  @laura: vaaai, am uitat ca tu stii “povestea” cu locurile indisponibile :”> Da, s-au gasit 🙂 Si nu doar atat. S-au gasit chiar si in ziua 3, la un workshop de psihologie prenatala si perinatala 🙂 .

  Cat despre creionul care scrie singur… na-haa! Eu nu stiu sa existe. Dar daca asculti cu atentie de sufletul tau, o sa te doara mana de la scris, garantat.

  Abia astept sa ne vedem, apropo.

Leave a Reply

CommentLuv badge