You are here: Home > alegeri, Atitudini, calatorii, descoperiri, despre VIATA, Dragoste, evenimente, liste, MEDITATII, recomandari > Vedere din interior

Vedere din interior

Sa fii Irina e un mare noroc. E palpitant, provocator, dar si plin de satisfactii.

Inseamna sa fi castigat la Loteria Parintilor dreptul de a-ti alege un tata vrajitor si o mama cu capacitate nelimitata de dragoste. Niste parinti care reusesc cumva sa te invete ca dragostea lor pentru tine nu depinde de rezultatele de la scoala, de ce prostii faci sau de ce prieteni ai.

Inseamna sa devii deodata “mare” la venerabila varsta de patru ani fara patru luni, cu ocazia venirii pe lume a surorii mai mici.

Sa fii Irina inseamna sa te indragostesti pentru prima data nebuneste in clasa a IV-a de un baiat cu initialele tatalui tau, ireal de frumos si incredibil de destept si sa fii convinsa ca n-ai ramas cu el doar fiindca se intampla ca adultii sa nu ia in serios copiii de 11 ani care ar vrea sa se casatoreasca.

Inseamna sa intelegi cam prin clasa a VI-a ca fiecare om are un dar; sa stii tot de atunci ca vei lucra cu oameni; ca treaba ta va fi sa faci impreuna cu ei drumul catre descoperirea darului lor. si sa afli mult mai tarziu ca asta se numeste “consiliere in cariera”.

Sa fii Irina inseamna sa-ti alegi drumul in functie de ce-ti doresti. Inseamna sa ai un respect fara margini pentru carti si sa citesti mereu altele si altele. Sa ai un al saselea simt in ce priveste informatiile din domeniile care te intereseaza. Inseamna sa-ti construiesti un model despre lume – care are sens pentru tine. Sa-i vezi pe ceilalti ca pe niste oglinzi ale tale si viata intreaga ca pe un spatiu de creatie pentru visele pe care le ai.

Mai inseamna sa te trezesti in cate-o dimineata cu panica in gandul la lucrurile nefacute; sa te simti cateodata incredibil de singura, nedreptatita sau tradata; sa crezi pentru perioade lungi de timp ca nimeni nu te cunoaste de fapt. Sa dai cu capul in zid, sa plangi cu capul in perna cand nu intelegi, sa te consideri o victima.

Dar sa fii Irina inseamna de asemenea sa scrii o lista cu dorinte cu o zi inainte de ziua ta. Sa o scrii pe o agenda si sa o incredintezi Universului. Si a doua zi sa constati ca dorintele se implinesc una cate una.

Inseamna sa-ti fie uneori sufletul asa de usor incat sa simti ca zbori, ca totul e posibil; sa te uiti la oameni si sa vezi cea mai buna versiune a lor, sa vezi ce pot deveni daca inceteaza sa se limiteze; sa simti ca iti vine sa imbratisezi oamenii pe strada (de fapt sa faci asta, in gand); sa le urezi o zi minunata!

Si mai ales, sa fii Irina inseamna sa fii iubita intr-un fel in care nu pare posibil; de atatia oameni incat nu-ti ajunge ziua doar sa rostesti “multumesc”-uri; ceilalti sa-ti umple casa si viata si sa-ti dea atat de mult din ei insisi, incat sa simti ca inima ta se revarsa, ca nu mai incape, ca da pe dinafara. Si sa nu ai de ales decat sa dai cat mai multa dragoste inapoi.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

CommentLuv badge